Τελετή βράβευσης αρίστων μαθητών Τεχνικής Σχολής Πάφου


Σε μια σεμνή και συγκινητική ατμόσφαιρα, το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018, έγινε η τελετή βράβευσης των αρίστων μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου για το Α΄ τετράμηνο. Με τον τρόπο αυτό,  η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Γονέων της Σχολής, έστειλαν το μήνυμα ότι οι μαθητές μας μπορούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, με σκληρή και συστηματική δουλειά να κατακτήσουν κορυφές και να ανέβουν στο βάθρο.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου, ανέφερε πως ζούμε σε μια περίοδο, που πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στηρίζουν την ανάπτυξη της κοινωνίας, αρχίζουν να αμφισβητούνται. Ως Σύνδεσμος Γονέων, όπως είπε: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι.  Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της επίμονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν.  Παρά το νεαρό της ηλικίας σας, βάλατε ψηλά τον πήχη και καταφέρατε να αριστεύσετε με την ευγενική άμιλλα που αναπτύσσεται στο σχολικό σας περιβάλλον, η οποία απαιτεί προϋπόθεση για την διάκρισή σας».

Οι μαθήτριες που πρώτευσαν, ανέφεραν ότι, βασική παιδαγωγική αρχή είναι οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις και η ψυχική επαφή διδασκόντων και διδασκομένων.  Μαζί και ο δίκαιος έπαινος στην καταβολή κάθε καλής προσπάθειας, προάγουν την εκπαιδευτική πράξη και συντείνουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.

    Ο σύνδεσμος της αγάπης, όπως τόνισαν, ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή, όταν αυτός επιτυγχάνεται, σημαδεύει  για πάντα την ψυχή και την προσωπικότητα του καθενός.

    Όταν στέκονται και αξιολογούν την πορεία τους στην μάθηση, ωφελούνται γιατί αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους για την κατάκτηση της γνώσης, κάνουν την απαραίτητη αυτοκριτική και ανανεώνουν την απόφασή τους για τα επόμενα βήματα και την προσπάθειά τους.  Ευχαρίστησαν την Διεύθυνση του Σχολείου  και όλους τους καθηγητές που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται μαζί τους, για το κοινό καλό της μόρφωσης και της ανέλιξής τους στον ατέλειωτο αγώνα της γνώσης.   

Τέλος, ο Διευθυντής της Σχολής συνεχάρη τους μαθητές, γιατί  έχουν θέσει ψηλούς στόχους, και έχουν επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της επίμονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν. Αξιοποίησαν τις δυσκολίες, πάτησαν πάνω σε αυτές και απέδειξαν σε όλους πώς τα προβλήματα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ευκαιρίες για διάκριση.

Έχουν αποδείξει, ότι ξέρουν να παλεύουν, να εργάζονται σκληρά και να μπαίνουν στην αρένα και στη μάχη πολεμώντας, σπρώχνοντας έτσι τις ικανότητές τους στα όριά τους.

 Στην συνέχεια, τόνισε  ότι το  σημαντικότερό  εφόδιο, είναι το ήθος. Είναι οι αξίες με τις οποίες επιλέγουμε να ζούμε, όπως η υπευθυνότητα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, και ο σεβασμός. Αυτές οι αξίες, είναι η πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για μια ζωή με νόημα και ουσία. Μια ζωή, με αξιοπρέπεια και ελευθερία σκέψης.

Τέλος έστειλε το μήνυμα  ότι  με δουλειά, επιμονή και αυτοπεποίθηση, μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα στην ζωή τους. Ότι δεν πρέπει να βολεύονται στα εύκολα και στην μετριότητα. Οφείλουν να μπαίνουν στην αρένα και να πολεμούν, σπρώχνοντας έτσι τις ικανότητές τους στα όριά τους. Έχουν κάνει πράξη, τόνισε, αυτό που ο Αμερικανός συγγραφέας Arthur William έχει πει πριν από περίπου ογδόντα χρόνια.  Ότι δηλαδή, «οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους, να σπάνε ρεκόρ». 

Ευχήθηκε πάντα να κοιτούν ψηλά και να ονειρεύονται. Να βάζουν ψηλούς στόχους, να αγκαλιάζουν την αλλαγή και με θάρρος και τόλμη να ξεπερνούν τους φόβους τους, κάνοντας πράξη τα όνειρά τους. 

Ομάδα προώθησης στόχων

Τεχνικής Σχολής Πάφου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133