Ταλιαδώρος: Ο Ελεγκτής δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης


Απαράδεκτο και εξαιρετικά προκλητικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος  της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος το περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Ελεγκτή στον Υπουργό Παιδείας, για το θέμα των απαλλαγών των εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση. Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι είναι εξαιρετικά προκλητικό αφού ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται σε απαλλαγές «έναντι δήθεν καθηκόντων» αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.   

Συνεχίζοντας επισήμανε:

«Εμείς τις λέμε απαλλαγές εξωδιδακτικών εκδηλώσεων έναντι παρελάσεων, θεατρικών παραστάσεων, χορωδιών φιλαρμονικών προετοιμασία εργαστηρίων, συνέδρια και γενικά άλλων εκδηλώσεων. Δεκάδες χιλιάδες γονείς έχουν παρευρεθεί σε τέτοιες εκδηλώσεις. Διερωτώμαι από που έβγαλε ο συντάκτης της επιστολής τα «δήθεν καθήκοντα». Είναι εξαιρετικά προκλητική και απαξιωτική φράση για τους εκπαιδευτικούς της Μέσης».

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι ευελπιστεί ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα αποσύρει αυτή τη φράση επειδή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υπέδειξε ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος για αυτά τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με την οποία χαρακτηρίζονται χαμηλού επιπέδου τα Ελληνικά του, ο κ. Ταλιαδώρος υπέδειξε ότι ο Γενικός Ελεγκτής, το μόνο που μπορεί να ελέγξει είναι ένα ταμείο με 1800 ευρώ που έχει στο λύκειο του. Για τα περί επάρκειας των Ελληνικών μου, πρόσθεσε δεν εναπόκειται στον ίδιο να τα κρίνει και τόνισε: «Έριξε πολύ χαμηλά το επίπεδο και γι’ αυτό δεν του απάντησα».      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131