Ταξίδι στον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών, μέσω μουσικής και ποίησης


Στο πλαίσιο του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα Καστελιώτισσα η εκδήλωση που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα:

«Ένα ταξίδι στον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών μέσω της μουσικής και της ποίησης».

Στην εκδήλωση αυτή μαθητές του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας παρουσίασαν κλασσικά κομμάτια μεγάλων μουσουργώναπό τις γερμανόφωνες χώρες, όπως Μπαχ, Μπετόβεν, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Βέμπερ,  Μπραμς και Γουάκερ.

Επίσης μαθητές από Λύκεια της Λευκωσίας ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στην κλασική και σύγχρονη γερμανόφωνη ποίηση, απαγγέλλοντας ποιήματα των Γκαίτε, Μπρεχτ, Χάινριχ Χάινε, Πέτερ Σνετζ και Λούτβιχ Χέλτυ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ο Eπαρχιακός ΠΛΕ Λευκωσίας,  Αντρέας Παπαστυλιανού και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου Άντρη Παπακυριακού.

Εκ μέρους της Γερμανικής Πρεσβείας παρέστη  ο Επιτετραμμένος,ΠέτερΝέβεν και από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, η διευθύντρια  Κριστίνε Κρέμερ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς, μαθητόκοσμος και λάτρεις της μουσικής και της ποίησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135