Συνέδριο Δημοτικού Αλάμπρας: Καταδικάζουμε τον ρατσισμό- Προωθούμε την Ισότητα και τον Σεβασμό


Πραγματοποιείται σήμερα 14 Απριλίου 2016 το Μαθητικό Συνέδριο του Δημοτικού Σχολείου Αλάμπρας με θέμα: «Καταδικάζουμε τον ρατσισμό- Προωθούμε την Ισότητα και τον Σεβασμό».

Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη φετινή σχολική χρονιά με τίτλο «Ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και προώθηση της ισότητας και του σεβασμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της ρητορικής μίσους του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Πρόκειται για το 3ο μαθητικό συνέδριο που πραγματοποιείται στο σχολείο τα τελευταία τρία χρόνια.  Το 1ο συνέδριο είχε θέμα την κατεχόμενή μας πατρίδα, το 2ο συνέδριο ασχολήθηκε με το νερό ως πηγή ζωής.

Ο στόχος του φετινού Συνεδρίου περιγράφεται ξεκάθαρα στον τίτλο και αποτελεί και τον καθημερινό στόχο του σχολείου για καλλιέργεια  αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης, αποδοχής του διαφορετικού και απαλλαγή από στοιχεία βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το συνέδριο αυτό άρχισε ως πρωτοβουλία των παιδιών της Ε΄και Στ΄ τάξης και των δασκάλων τους, και η ιδέα αγκαλιάστηκε από το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν εισηγήσεις ο κ. Χάρης Ψάλτης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η κ. Ελένη Κοτζιαμάνη από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η κ. Τάνια Μασιά από τον οργανισμό Hope for Children.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα αναλάβουν η κ. Κοτζιαμάνη, η κ. Μασιά και ο  κ. Γιώργος Βλάμης από τη Σχολή Τυφλών.

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης με καρότσι «Ήφαιστος»  θα συζητήσει και θα παίξει με τα παιδιά.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ελπιδοφόρος Νεοκλέους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133