Οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών καινοτομούν προς την πράσινη οικονομία


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών "ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ", στο Πανεπιστήμιο UClan Κύπρου.

Την Πέμπτη, 11η Απριλίου 2024, οι μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα SOAPSERI, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών "ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ", στο Πανεπιστήμιο UClan Κύπρου.

Με αφοσίωση και δημιουργικότητα, οι μαθητές μας ανέπτυξαν έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής  βιολογικού και θεραπευτικού σαπουνιού από φρούτα και λαχανικά. Η διαδικασία παρασκευής του συγκεκριμένου σαπουνιού, περιλαμβάνει τη συλλογή φρούτων και λαχανικών, που θα κατέληγαν στη χωματερή, τον διαχωρισμό των κατάλληλων μερών από τα άχρηστα, τη μετατροπή (των κατάλληλων μερών για επεξεργασία) σε φρέσκο χυμό, την επεξεργασία του φρουτοχυμού και τη μετατροπή του σε σαπούνι. Τέλος, οι φλούδες και τα άχρηστα μέρη μεταφέρονται στους κομποστοποιητές του Λυκείου Λιβαδιών και μετατρέπονται σε οργανικό φυτόχωμα. Παράλληλα, οι σπόροι από τα φρούτα   αξιοποιούνται για την ανάπτυξη νέων φυτών. Είναι φανερό, ότι η πιο πάνω Ιδέα αντικατοπτρίζει τη προσπάθειά μας, για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτό το πρόγραμμα αποτελούσε μια εκπληκτική εμπειρία, ενθαρρύνοντάς τους να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, παρουσίασης και συνεργασίας, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματική τους σκέψη.

Είμαστε περήφανοι για το έργο και την αφοσίωση των μαθητών μας! Θέλουμε επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά την αγαπητή μας συνάδελφο, κα Κυριακή Γεννάρη, για την αφοσίωσή της σε αυτήν την πρωτοβουλία. Με την επιμέλειά της, οι μαθητές μας προετοιμάστηκαν επαρκώς και απέκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες, για την επιτυχή συμμετοχή τους σε αυτό τον διαγωνισμό.

Επιπλέον, θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες, προς τους διοργανωτές του διαγωνισμού "ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ", για την ευκαιρία που προσέφεραν στους μαθητές μας. Ειδικές ευχαριστίες προς τη συντονίστρια κα Καλυψώ Απέργη, η οποία αποτελεί την καρδιά και την ψυχή του προγράμματος. Η συμβολή και η αφοσίωσή της στο «Ιδεοδρόμιο»  είναι ανεκτίμητη!

Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών




Comments (1)

  1. Kalypso Apergi:
    Apr 17, 2024 at 10:39 AM

    Θερμά Συγχαρητήρια στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, στους/στις αφοσιωμένους/αφοσιωμένες εκπαιδευτικούς, και στους άξιους μαθητές και μαθήτριες!





Add a new comment:








Newsletter










1122