Σύνδεσμος Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ: Άλλη μια χρονιά λήγει με επιτυχία για το μάθημα Βιολογίας


To ΔΣ του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ κάνοντας τον απολογισμό  της σχολικής χρονιάς που μας πέρασε αναφέρει τα εξής:   

«Άλλη μια σχολική χρονιά λήγει με επιτυχία για το μάθημα της Βιολογίας, όσον αφορά τις προτιμήσεις των μαθητών.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών, συγκεκριμένα 1770, συμμετείχαν στις Ολυμπιάδες του Γυμνασίου και άλλοι 800 στις Ολυμπιάδες του Λυκείου. Ως Σύνδεσμος Βιολόγων, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις Ολυμπιάδες, τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου. Θεωρούμε ότι η επιβράβευση δεν είναι μόνο οι πρωτιές και τα μετάλλια, αλλά και η απλή, συμμετοχή των μαθητών μας. Το πάθος, η θέληση καθώς και οι ώρες που ανάλωσαν για την προετοιμασία τους, φανερώνουν την αγάπη τους προς τη Βιολογία και αυτό από μόνο του χρήζει άξιων συγχαρητηρίων.

Βεβαίως, συγχαρητήρια αξίζουν και στη Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, με τις προσπάθειες της οποίας διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία, κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός αυτός. Επίσης, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε όλους τους συνάδελφους Βιολόγους, οι οποίοι θυσίασαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και τα προετοίμασαν κατάλληλα, ώστε να παρακαθίσουν στις εν λόγω Ολυμπιάδες. Ένα σημαντικό μέρος της επιβράβευσης ανήκει και σε αυτούς, αφού με υπομονή και επιμονή καθοδήγησαν τα παιδιά, μαθαίνοντάς τα να αγαπούν τη Βιολογία και να την εντάσσουν στην καθημερινότητά τους.

Αυτό άλλωστε δείχνουν και οι προτιμήσεις των μαθητών, αφού φέτος 1812 μαθητές επέλεξαν τη Βιολογία, είτε ως μάθημα πρόσβασης, είτε ως μάθημα απόλυσης, κάτι που καθιστά το μάθημα 1ο στις επιλογές μεταξύ των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και 3ο στις προτιμήσεις ανάμεσα σε όλα τα επιλεγόμενα μαθήματα. Εδώ και αρκετό καιρό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Ευχή όλων μας είναι η συμπερίληψη του μαθήματος της Βιολογίας σε αυτό το εγχείρημα, που θα συμβεί μόνο με την πλήρη εργαστηριοποίηση του μαθήματος στα σχολεία, σύμφωνα με τα πρότυπα των άλλων εργαστηριοποιημένων μαθημάτων, Φυσικής, Χημείας, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας έτσι ώστε να καταστεί ακόμα πιο αγαπητό μάθημα στις καρδιές των μαθητών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










127