FIRST LEGO League Cyprus 2024 στην Κύπρο το 2024


 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρομποτικής για παιδιά από 4 εως 6 χρονών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με την EDUACT, με τη στήριξη του IET Cyprus Local network και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει το   FIRST® LEGO® League στην Κύπρο το 2024.

To FIRST® LEGO® League αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ρομποτικής παγκοσμίως και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 4 - 16 ετών να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό φεστιβάλ μέσω του οποίου μαθαίνουν, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και διασκεδάζουν! Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Το Cyprus Computer Society – CCS με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από νεαρή ηλικία, διοργανώνει κάθε χρόνο μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής (Robotex, WRO), πληροφορικής (Bebras), προγραμματισμού (Ολυμπιάδα) και κυβερνοασφάλειας (CCSC). Οι νικητές των διαγωνισμών εκπροσωπούν τη χώρα στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφουν με μετάλλια! Είναι η πρώτη φορά που το CCS ανέλαβε μια δράση που απευθύνεται όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε παιδιά νηπιαγωγείου!

Συγκεκριμένα, το FLL Cyprus 2024 περιλαμβάνει 3 προγράμματα που απευθύνονται σε 3 ηλικιακές κατηγορίες ως ακολούθως:

  • FLL Discover (event/expo): H ομάδα αποτελείται από 2-4 παιδιά (4 - 6 ετών, προνήπια και νήπια)
  • FLL Explore(event/expo): Η ομάδα αποτελείται από 2-6 παιδιά (6 - 10 ετών, Α’ – Δ’ Δημοτικού)
  • FLL Challenge (διαγωνισμός): Η ομάδα αποτελείται από 2-10 παιδιά (9 - 16 ετών, Ε’ Δημοτικού – Β’ Λυκείου)

Στη φετινή σεζόν 2023-2024 με τίτλο MASTERPIECE℠ το θέμα είναι η τέχνη.  Oι ομάδες του FIRST® LEGO® LEAGUE θα φανταστούν, θα δημιουργήσουν και θα εφεύρουν νέους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας της τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο, ενδυναμώνοντας τους νέους να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πρότυπες και καινοτόμες λύσεις.

H διοργάνωση FIRST® LEGO® League Cyprus 2024 (FLL Cyprus 24) θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.

Με τη συμμετοχής της στο FIRST® LEGO® League Discover, Explore, Challenge η ομάδα παίρνει σετ εξοπλισμού, σχέδια μαθημάτων, εκπαιδευτικά εργαλεία, εκπτώσεις σε προϊόντα της Lego Education και τη συμμετοχή της στο αντίστοιχο event/διαγωνισμό.

Η προκήρυξη στην ιστοσελίδα του CCS www.ccs.org.cy και δηλώσεις συμμετοχής για τα παιδιά ή μαθητές  μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου για εγγραφές.

Για πληροφορίες, Χριστίνα Παπαμιλτιάδου στο c_papamiltiadou@ccs.org.cy και 22340542/22460680.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1162