Σύνδ. Γυμναστών: Φέτος, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα έχουμε ρεκόρ τμημάτων με μεικτή γύμναση


Ο Σύνδεσμος Γυμναστών Κύπρου με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" λέει η λαϊκή παροιμία που ο σοφός λαός μας χρησιμοποιεί όταν τα πράγματα η οι καταστάσεις δεν αρχίζουν με καλές προϋποθέσεις και πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αυτή η λαϊκή ρύση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Οι οδηγίες των ιθυνόντων του Υπουργείου Παιδείας  και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν και εφέτος από τα Επαρχιακά Γραφεία σχετικά το μάθημα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της κατά φύλο γύμνασης και πάντα με γνώμονα την οικονομία σε βάρος της ποιότητας θα έχουμε εφέτος αριθμό ρεκόρ από τμήματα που θα έχουν μεικτή γύμναση, τόσο στα Γυμνάσια όπως και στα Λύκεια. 

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας υπαναχώρησε για μια ακόμη χρονιά όπως κάνει τα τελευταία 4 χρόνια στα συμφωνηθέντα. Καταστρατηγεί Υπουργικές αποφάσεις οι οποίες για χρόνια τηρούντο ευλαβικά, αλλά και συμφωνίες τις οποίες το ίδιο επεδίωκε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά μαθησιακά αποτελέσματα, αλλά και για να υπάρχει εργασιακή ειρήνη. Δεν τήρησε καμιά από τις δεσμεύσεις που το ίδιο ανάλαβε και δεν προσπάθησε σε καμιά περίπτωση να δείξει έστω και την παραμικρή ευαισθησία στις ανησυχίες των καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Ενδεικτικό της στάσης του Υπουργείου Παιδείας για υποβάθμιση της σχολικής Φυσικής Αγωγής αποτελεί και το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος του Λυκείου που δεν έχουμε ενισχυμένο μάθημα σε κανένα από τα πεδία επιλογής. Σε αυτή την υποβάθμιση οδηγείται η μοναδική ειδικότητα εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης η οποία διδάσκεται υποχρεωτικά μαθήματα σχετικά με την παιδεία και τη διδασκαλία κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Συναδέλφους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ότι, ως Σύνδεσμος έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί για να ανατρέψουμε την κατάσταση που δείχνει να εδραιώνεται και να παγιώνεται  χρόνο με το χρόνο εις βάρος του μαθήματος μας σε σχέση με τα μεικτά τμήματα, τα Αθλητικά απογεύματα αλλά και με τους διορισμούς συναδέλφων. Αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να τηρήσει τη δέσμευση του σχετικά με τους διορισμούς που έχει υποσχεθεί στις συναντήσεις του με την ΟΕΛΜΕΚ και με δικές του οδηγίες έστω και τώρα να διορθώσει τα λάθη που έχουν γίνει και τα οποία θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στην υγεία των μαθητών μας,  αλλά και στον Αθλητισμό.

Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να διεκδικήσει μαζί μας και να στηρίξει για το καλό της Παιδείας τα δίκαια αιτήματα μας». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144