Συναυλία Χορωδίας Κοριτσιών Βερολίνου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πάφου


   Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Χορωδίας Κοριτσιών Βερολίνου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πάφου και το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄.  Η χορωδία ήρθε στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου. Η Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου ανήκει στο κρατικό κονσερβατόριο του Δημοτικού Διαμερίσματος Charlottenburg-Wilmersdorf και είναι η παλαιότερη και  μεγαλύτερη χορωδία  κοριτσιών του Βερολίνου.

     Σε μία κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Πάφο παρακολουθήσαμε την τελευταία παράσταση στην Κύπρο της Χορωδίας Κοριτσιών Βερολίνου μαζί με τις χορωδίες του Μουσικού Λυκείου και Μουσικού Γυμνασίου Πάφου.  Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια στα οποία οι τρεις  χορωδίες είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί και μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες. Τα 40 μέλη της χορωδίας φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών και την επομένη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Πάφου.

    Όπως ανέφερε στην ομιλία της η Δρ Άντρη Παπακυριακού, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου,   κύριος στόχος την πρόσκλησης της χορωδίας στην Κύπρο είναι η προώθηση της πολυγλωσσίας και η περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ της Κύπρου και των γερμανόφωνων χωρών στο επίπεδο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.  Στο χαιρετισμό του ο κ Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, τόνισε ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στη σύσφιξη δεσμών μεταξύ νέων από τις δύο χώρες.  

    Στο τέλος  της εκδήλωσης οι χορωδίες τραγούδησαν δύο Κυπριακά τραγούδια σε ενορχήστρωση του Σωκράτη Τερπίζη. Τη  Χορωδία Κοριτσιών Βερολίνου διεύθυνε η Sabine Wüsthoff, ενώ στο πιάνο συνόδευε η Ελένη Ηρακλέους. Ο μαέστρος Στέλιος Χατζηκτωρής συμμετείχε στη διεύθυνση της χορωδίας στα εργαστήρια και στα κυπριακά κομμάτια.  Τις  χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Πάφου διεύθυναν η Ισαβέλλα Χριστοφίδου και η Ελένη Κυπριανού. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124