Σχολική Εφορεία Λευκωσίας: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία, αφιέρωμα στον Νικο Γκάτσο


Πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, συναυλία-αφιέρωμα τιμής στον Νίκο Γκάτσο, 115 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου στιχουργού, με τίτλο «ΗΛΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ».

 Ο κορυφαίος των στιχουργών τιμήθηκε από την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, με μια εμβληματική συναυλία, στην οποία οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες, Κώστας Μακεδόνας και Γιώτα Νέγκα, μαζί με δύο νέους ερμηνευτές, την Κατερίνα Παράσχου και τον Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, απόφοιτους του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, ερμήνευσαν σπουδαία τραγούδια, των σημαντικότερων συνθετών της Ελλάδας, που τους εμπιστεύθηκε στίχους του ο Γκάτσος, όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Δήμου Μούτση, με εμβόλιμα κείμενα του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου. Οι ενορχηστρώσεις και η μουσική διεύθυνση ήταν του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

 H Σχολική Εφορεία Λευκωσίας σημειώνεται πως μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής αποστολής της τα τελευταία πέντε χρόνια διέθεσε από δικούς της πόρους υποτροφίες ύψους 300,000 σε αποφοίτους των σχολείων της εκπαιδευτικής της περιφέρειας.

Η φιλανθρωπική συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Yπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169