Στη η Κύπρος στη 15η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου


 

Η επιλογή των προτάσεων, όπως αναφέρεται, έγινε από την αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Επιλογής Έργων και Καλλιτεχνών βάσει των ακόλουθων σκεπτικών:
Για τα έργα της Βικτώρια Λεωνίδου:
«Προσεγγίζοντας με όρους εννοιολογικής τέχνης, αλλά και υποδόρια ειρωνεία, τη χαίνουσα πληγή της Κυπριακής τραγωδίας, η Λεωνίδου εντάσσει εαυτόν στη μεγάλη παράδοση των καλλιτεχνών που πραγματεύονται πολιτικά ζητήματα".
Για το έργο της Ελένης Οικονόμου:
«Έχοντας ως εμβάτη μια κυβική μονάδα 10Χ10Χ10 εκατοστών, η καλλιτέχνης δημιουργεί επιδαπέδιες γλυπτικές συνθέσεις στο χώρο. Το άσπρο χρώμα και η δωρική λιτότητα των επαναλαμβανόμενων, αρχετυπικών, μοτίβων δημιουργεί την ισχυρή εντύπωση της τάξης και της αρμονίας προσδίδοντας στη δημιουργία του έργου χαρακτήρα τελετουργικό.»
Στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τον αρχιτέκτονα Νικόλα Πετρίδη, το έργο του οποίου αφορά στη δημιουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Πέτρα του Ρωμιού.
Η επιλογή της πρότασης έγινε από ad hoc Επιτροπή ειδικών βάσει του σκεπτικού ότι ''η πρόταση πραγματεύεται την τυπολογία του σύγχρονου Μουσείου Τέχνης μέσα από τους κώδικες του Κριτικού Τοπικισμού και τις ιδιαίτερες συνθήκες της κυπριακής πολιτισμικής εντοπιότητας. Οι χειρισμοί σε επίπεδο κλίμακας, υλικού και φόρμας επιτυγχάνουν την αρμονική ένταξη του κτιρίου στην εύθραυστη τοπογραφία της περιοχής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212