Προτεινόμενος «στόχος» σχολικής χρονιάς 2016-17. Επιστολή στον υπουργό Παιδείας


ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ*

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Βλέποντας τα όσα βιώνει η πατρίδα μας την τελευταία εβδομάδα, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, εισηγούμαι τα πιο κάτω τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον στόχο της προσεχούς σχολικής χρονιάς 2016-17.

  1. Το σχολικό έτος 2016-17 να έχει ως στόχο: "Η προστασία του Δάσους ως προληπτικό μέτρο και οι προσπάθειες ανάκαμψής του". Ο στόχος μπορεί να επεκταθεί για όλο το φυσικό περιβάλλον.
  2. Οι σχολικές εκδρομές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, γυμνασίων και λυκείων, όπου αυτό είναι δυνατόν, να είναι εκπαιδευτικές, με επισκέψεις στο χώρο της καταστροφής, επιτόπου ενημέρωση από αρμόδιους για την πρόληψη των πυρκαγιών και τις συνέπειες που αυτές μπορεί να επιφέρουν, με τελευταίο το παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή Σολέας.
  3. Να ανατεθεί στα σχολεία, τα οποία έχουν δυνατότητα μετάβασής τους στη συγκεκριμένη περιοχή, χώρος ο οποίος, αφού εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες από τα αρμόδια τμήματα, θα αναδασωθεί υπ' ευθύνη του σχολείου αυτού με τον κατάλληλο εξοπλισμό και δενρύλλια βάσει των οδηγιών του Τμήματος Δασών. Η απόσταση, της πλειοψηφίας των σχολικών μονάδων, από την περιοχή Σολέας, δεν είναι απαγορευτική για μονοήμερη εκδρομή.
  4. Να ενθαρρυνθούν οι σχολικές μονάδες όπως στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων-σεμιναρίων που διοργανώνουν να προωθήσουν τον στόχο όπως αυτός περιγράφεται στο σημείο 1.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι περισσότεροι μαθητές της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν κοινωνοί του προβλήματος, στο χώρο καταστροφής, ευελπιστώντας ότι θα καλλιεργηθεί, με συνεχείς δράσεις, κουλτούρα σεβασμού του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και συμβολή στην επαναδραστηριοποίησή του.

 

Με εκτίμηση,

 

Κυριάκος Κολοβός

 

ΥΓ. Η επιστολή έχει σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ΥΠΠΟ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










103