Πρόταση Συνδέσμου Μαθηματικών Κύπρου για μείωση διδακτέας ύλης


Ο Σύνδεσμος Μαθηματικών Κύπρου, έστειλε προς την Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ την πρότασή του για μείωση της διδακτέας ύλης, όπως του ζητήθηκε στη συνάντηση της 12ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 

«Για την τελική διαμόρφωση της πρότασής μας, το ΚΔΣ έχει εργαστεί σε συνεργασία με συναδέλφους από διάφορα σχολεία και επαρχίες.

Δόθηκαν πίνακες διδακτέας ύλης για κάθε τάξη του γυμνασίου και λυκείου, καθώς και για την α΄ τάξη του θεωρητικού της Τεχνικής Σχολής.

Οι πίνακες, συνοδεύονται από τις εξής σημαντικές σημειώσεις:

  • Έγινε προσπάθεια να κρατήσουμε τη συνοχήκαι την συνέχεια των ΝΑΠ όπως διαμορφώθηκαν αρχικά.
  • Όπου ήταν δυνατόν αφαιρέθηκαν ολόκληρες ενότητες ή παράγραφοι.
  • Σε διάφορες περιπτώσεις εισηγούμαστε αφαίρεση ασκήσεων.  Αυτό πρέπει να γίνει με σαφή και συγκεκριμμένο τρόπο. Οι ασκήσεις πρέπει να περιοριστούν από την ομάδα συγγραφής των ΝΑΠ ή την επιθεώρηση με γραπτές οδηγίες. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για τον σκοπό αυτό, εφόσον μας ζητηθεί.
  • Γ΄ Λυκείου κατεύθυνσης: Δεν δίνουμε καμία εισήγηση αλλαγής, για τον απλό λόγο ότι η αύξηση του ΩΠ του μαθήματος από 6 σε 7 περιόδους την εβδομάδα, εξισώνει το σύνολο περιόδων του έτους με τον μέχρι τώρα υπολογιζόμενο αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση, κρατούμε τις επιφυλάξεις μας εάν εμφανιστεί νέο πρόγραμμα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

  • Γ΄Λυκείου κοινού κορμού: Έχουμε ενημερωθεί ότι το διδακτικό υλικό και ο αντίστοιχος προγραμματισμός θα μας δοθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.  Μή γνωρίζοντας για το περιεχόμενο και την έκταση της ύλης δεν μπορούμε να κάνουμε εισήγηση».  



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146