Προσβλητικός όσο ποτέ άλλοτε ο Γ. Ελεγκτής σε βάρος των εκπαιδευτικών


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Το κείμενο του Γ. Ελεγκτή σήμερα στο Paideia-News, όσο και οι συνεχείς δηλώσεις του στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, κάποιες μάλιστα εν ώρα εργασίας, αποτελούν από μόνα τους σκάνδαλο. Καθυβρίζει και προσβάλει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο προμελετημένα και προσχεδιασμένα. 

Η όλη δράση του εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια να πληγεί το κύρος του εκπαιδευτικού κόσμου από διάφορες πλευρές; Στην προσπάθειά του αυτή που γίνεται με τόσο ζήλο και σχολαστικότητα, είναι τουλάχιστον εμφανής και η εμπάθεια του κατά των εκπαιδευτικών.

Θα ανέμενε κανείς από έναν Γ. Ελεγκτή με μισθό €120 000 τον χρόνο, να συμπεριφέρεται με περισσότερη σοβαρότητα, να σταματήσει να διαπληκτίζεται με εκπαιδευτικούς στο διαδίκτυο και να ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρότατα σκάνδαλα που μαστίζουν την Κυπριακή Δημοκρατίας. 

Γι' αυτό τον πληρώνει ο κάθε Κύπριος πολίτης από το υστέρημά του, αυτό τον τεράστιο μισθό και όχι για να κάνει παρέλαση στα ΜΜΕ παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς που λένε μισές αλήθειες και για να προσβάλλει το ήθος και την αξιοπρέπεια των Εκπαιδευτικών μας και των Οργανώσεών τους. Σίγουρα δεν τον πλήρωνε γι αυτό το λόγο.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί άλλο τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές, οι όποιες υποβαθμίζουν το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου και προσβάλλουν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. 

Είναι κρίμα πραγματικά. Η ανοχή και η υπομονή μας μαζί του, έχει εξαντληθεί. 

Θα πρέπει πιστεύω να μελετηθούν από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μας διάφορα μέτρα αντίδρασης.

Ποιός νομίζει ότι είναι τελικά  ο κύριος

Γ. Ελεγκτής; Ποιός του δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο σε βάρος των Εκπαιδευτικών; 

Έχει τέτοια αρμοδιότητα στα καθήκοντα και στο σχέδιο υπηρεσίας του ο 

Γ. Ελεγκτής; Δεν έχει.

Είτε του αρέσει είτε όχι του κύριου Γ. Ελεγκτή της Δημοκρατίας, οι εκπαιδευτικοί μας έχουν πολύ υψηλή κατάρτιση και προσφέρουν καθημερινά πέραν από διδακτικούς χρόνους και ωράριο και θα έπρεπε να τους σέβεται και να δίνει το καλό παράδειγμα. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε αρμοδιότητά του.

*Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139