Προοδευτική Καθηγητών: Μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο οι απαξιωτικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου


Με ανακοίνωση της Προοδευτική Καθηγητών αναφέρει:

«Οι εκπρόσωποι των αντι-εκπαιδευτικών δυνάμεων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση, συνεχίζουν τη λυσσαλέα επίθεση και τις προσβλητικές δηλώσεις εναντίον των εκπαιδευτικών της Κύπρου. Δείχνουν ξεκάθαρα με τη στάση τους, πόσο ψεύτικες και υποκριτικές είναι οι εκκλήσεις τους για διάλογο και χαμήλωμα των τόνων.

Σειρά πήρε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος, που χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, φυγόπονους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου στις 13 Ιουλίου.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου δεν προκαλεί ασφαλώς καμία έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει απωλέσει εδώ και καιρό κάθε ίχνος θρησκευτικότητας. Οι σημερινές του δηλώσεις εναρμονίζονται πλήρως με δηλώσεις ανάλογου ύφους που έκανε συχνά στο παρελθόν, όπως "ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν" ή "θα ανέβω στο τρακτέρ και θα τα ξηλώσω όλα".

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών επισημαίνουμε στους ενορχηστρωτές της επίθεσης εναντίον των εκπαιδευτικών, ότι τέτοιες απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Η απάντησή μας θα είναι ο ανυποχώρητος και δυναμικός αγώνας διαρκείας για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Υ.Γ.: Αν ο Υπουργός Παιδείας θελει να αξιοποιήσει τις νουθεσίες του Αρχιεπισκόπου στα πλαίσια του "εξορθολογισμού" του, ας ξεκινήσει με την κατάργηση των  πολλών αποσπάσεων εκπαιδευτικών στην Αρχιεπισκοπή, στις Μητροπόλεις και σε διάφορα Πατριαρχεία του εξωτερικού».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121