Προοδευτική Κ.Φ: Η κατακραυγή, ανάγκασε το ΔΗΣΥ ν’ αποσύρει την πρόταση του για την Ιατρική Σχολή


Η Προοδευτική Κ.Φ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αυτονόητη την απόσυρση εκ μέρους του ΔΗΣΥ, της πρότασης του για αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όπως σημειώνει, «η κατακραυγή, για την επιχειρούμενη από το ΔΗΣΥ, προσπάθεια υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αναστολή της Ιατρικής Σχολής, ανάγκασε το κυβερνών κόμμα να αναθεωρήσει και να αποσύρει την πρόταση του».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του παρατηρεί:

«Υπογραμμίζουμε την αντίθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, φοιτητών, μαθητών, νοσηλευτών, ιατρών καθώς και των αρχών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ να σταματήσει τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, με πρόφαση τα οικονομικά του τόπου. Το αλαλούμ τοποθετήσεων της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει την προχειρότητα και την επικινδυνότητα της εν λόγω πρότασης και την πλήρη ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ τους.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., επαναλαμβάνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να κουτσουρέψει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η παιδεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική των μειώσεων και των αποκοπών, αφού η επένδυση στην παιδεία θα έχει τα πολλαπλάσια οφέλη και αποτελέσματα για τον τόπο και την κοινωνία. Καλούμε το Υπουργείο όπως δεσμευτεί για άμεση επέκταση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σημαντική άυξηση των προσφερόμενων θέσεων σε αυτή. Τέλος, καλούμε για άλλη μια φορά, την κυβέρνηση όπως δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την απαίτηση της Τρόικα για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και πως θα επεξεργαστεί τρόπους ενίσχυσης της παιδείας και των φοιτητών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










114