Πραγματοποιήθηκε τo 3ο Παγκύπριο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο Sun Hall στη Λάρνακα, το 3ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής, με υποστηρικτές την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, την επαρχιακή επιτροπή ΠΟΕΔ Λάρνακας και την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, με θέματα: «Εκφοβιστική Συμπεριφορά: Προληπτικές παρεμβάσεις - Πρακτικές εφαρμογές διαχείρισης και αντιμετώπισης από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: «Ο κανόνας του Εσωρούχου».

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού   Κώστα Καδή με ομιλητές την κα Χρυστάλλα Ψαρά – Μαζέρη (Εκπαιδευτική Ψυχολόγο) και τον Ιάκωβο Στυλιανού (Επικοινωνιολόγο-Εγκληματολόγο).

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Δημήτρης Δημητρίου, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λάρνακας-Αμμοχώστου Ειρήνη Χ΄΄Λουκά Μαυρή και η Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λάρνακας Βασούλα Κούλα.

Η Χρυστάλλα Ψαρά – Μαζέρη ανέπτυξε την εισήγηση, «Εκφοβιστική Συμπεριφορά: Προληπτικές παρεμβάσεις - Πρακτικές εφαρμογές διαχείρισης και αντιμετώπισης από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» και ο κ. Ιάκωβος Στυλιανού ανέπτυξε την εισήγηση, «Ο κανόνας του Εσωρούχου».

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση στα θέματα που ανέπτυξαν οι δύο εισηγητές.

Τα πορίσματα του συνεδρίου θα προωθηθούν προς όλους τους αρμόδιους φορείς για μελέτη και αξιοποίηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της εκπαίδευσης για πρόληψη τέτοιων φαινομένων. 

Μετά το πέρας του συνεδρίου, στους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Τέλος, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τους δύο ομιλητές για την άψογη παρουσίαση των εισηγήσεών τους, όπως επίσης και προς όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167