Εκλογές ΠΟΕΔ 2024 - Ψηφοδέλτιο Προοδευτικής, η δική σου φωνή


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ*

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εδώ και 31 χρόνια η Προοδευτική με τη δική σας στήριξη και παρουσία, προτάσσει μια διαφορετική «φωνή», προτάσσει μια «προοδευτική φωνή» με ξεκάθαρους διεκδικητικούς στόχους, που πάντα αφουγκράζεται τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Με τις καταστατικές αλλαγές, αλλά και με τη νέα δομή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ, η 31η του Μάη πρέπει να είναι η ιστορική μέρα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια διαφορετική ΠΟΕΔ. Με το τέλος των εκλογών της 30ης Μαΐου 2024, η ΠΟΕΔ πρέπει να ξεφύγει από καταστάσεις συντηρητικού συνδικαλισμού και απάθειας, στάσεις που οδηγούν  στην υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και στην αδρανοποίηση του διδασκαλικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ακόμα και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 30 του Μάη, θα συνεχίσουμε ως Προοδευτική να πορευόμαστε με ήθος και αξιοπρέπεια, έτσι ώστε να μπορούμε να ΣΑΣ κοιτάζουμε στα μάτια. Θα μείνουμε μακριά από κάθε διαδικασία κοκορομαχιών, προεκλογικών σόου και ψευδοεπιφανειακών συγκρούσεων όμορων δυνάμεων για το ποιος θα είναι ο πρώτος στην κούρσα των εκλογών, αφού αυτό δεν είναι και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών. Αυτό που πραγματικά θέλει η κάθε μία και ο κάθε ένας εκπαιδευτικός είναι λύσεις στα  καθημερινά του προβλήματα. Αυτό που ζητούμε είναι να ξεφύγουμε από την ΑΔΡΑΝΕΙΑ και την ΑΠΡΑΞΙΑ, να προωθηθούν και να διεκδικηθούν τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου και να μετατραπεί η ΠΟΕΔ από ουραγός σε πρωταγωνίστρια στα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Η Προοδευτική θέτει στην κρίση σας ένα ψηφοδέλτιο για μια νέα διεκδικητική ΠΟΕΔ με ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ. Πέραν των θέσεων, προτάσεων και της δράσης μας, το ψηφοδέλτιό μας  συμπεριλαμβάνει υποψηφιότητες συναδελφισσών και συναδέλφων με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, ανθρωπιά, με δυναμική, αποφασιστική και διεκδικητική στάση, που υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Θέτουμε στην κρίση σας τις προτάσεις μας για τη δημιουργία μιας νέας ΠΟΕΔ, που να πρωτοστατεί στους αγώνες των εκπαιδευτικών, να μη φοβάται και να μη συμβιβάζεται, που να αναπτύσσει πολύπλευρη κοινωνική και πολιτιστική δράση χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που να λαμβάνει υπόψη τη βάση και τον κάθε ένα και την κάθε μία εκπαιδευτικό, που να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις ανησυχίες της σύγχρονης κοινωνίας και να στοχεύει στη δημιουργία κριτικά εγγράμματων πολιτών.

Στο δίλημμα Διεκδίκηση ή Συμβιβασμός, απαντάμε με δυνατή ψήφο στην Προοδευτική. Με τις αρχές, τις αξίες, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που μας διακρίνει, δίνουμε την υπόσχεση ότι θα μετατρέψουμε τη δική σας στήριξη, σε σκληρή δουλειά μέσα από τα σώματα της ΠΟΕΔ.

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Δύναμη Διεκδίκησης! Η δική ΣΟΥ φωνή!

Για την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών,

*Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










1437