Εκδήλωση ΑΚΙΔΑ για μη κατάργηση καταλόγου διοριστέων και διόρθωση στρεβλώσεων στον κατάλογο διορισίμων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία τρίωρη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία διοργανώθηκε από την Α.Κί.ΔΑ, με θέμα τη μη κατάργηση του καταλόγου διοριστέων το 2027 και τη διόρθωση των στρεβλώσεων που παρουσιάζονται στο νέο σύστημα διορισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: 

"Δεν πρέπει με κανένα τρόπο το 2027 να επιτραπεί η έλλειψη εκπαιδευτικών. Οφείλουν Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία να λύσουν το πρόβλημα έγκαιρα. 

Ξεκάθαρος στόχος και θέση μας είναι η διατήρηση του καταλόγου διοριστέων, παράλληλα με τον κατάλογο διορισίμων και η μη θυματοποίηση συναδέλφων. 

Την ίδια ώρα θα πρέπει να βελτιωθεί το συνεχόμενο, ακατανόητο και απάνθρωπο σύστημα των συνεχόμενων εξετάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και τους φορείς που συμμετείχαν μαζί μας στον διάλογο:

Την Ομάδα Πρωτοβουλίας διατήρησης του καταλόγου διοριστέων, τους Οργανωμένους Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, τους Οργανωμένους Γονείς Προδημοτικής και τα Πολιτικά Κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους - Συμ. Πολιτών. 

Ευχαριστούμε θερμά και όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί".




Comments (1)

  1. Στέλιος Οδυσσέως :
    Dec 12, 2023 at 02:41 PM

    Τοποθέτηση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: ανάγκη μη θυματοποίησης των εκπαιδευτικών
    -------------------------
    Όλες οι κινήσεις της ΠΟΕΔ υιοθετούν το τετράπτυχο, το οποίο έχουν όλες από κοινού αποφασίσει. Με έμφαση στην ανάγκη να μην θυματοποιηθεί κανένας εκπαιδευτικός από όποιο κατάλογο και αν προέρχεται. Και το όλο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα, πολύ πριν το 2027.

    Τώρα πολλοί από τους παρόντες έχουν μπει στον κατάλογο διοριστέων μόνο για μια μέρα!!! Τότε που δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY) και οι εισαχτέοι της Παιδαγωγικής Ακαδημίας ήταν όσοι και οι ανάγκες στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι του 2004 ήταν οι πρώτοι που δεν διορίστηκαν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το UCY και οι επόμενοι απόφοιτοι ξεκινούσαν προοδευτικά 3-4+ χρονια ανεργίας ή/και μικρούλικες αντικαταστάσεις.

    Αυτό μας οδήγησε στην προβληματική κατάσταση που βλέπουμε σήμερα, την ύπαρξη των δύο καταλόγων, των διοριστέων και των διορισίμων, με τις γνωστές συγκρούσεις που υπάρχουν.

    Αν δεν λυθεί η πιο πάνω στρέβλωση, οτιδήποτε άλλο απλά θα απαμβλύνει προσωρινά το πρόβλημα και θα το σπρώξει παρακάτω.

    Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους:
    (α) να λειτουργήσει σωστά επιτέλους ο θεσμός του ΣΕΑ (επαγγελματικός προσανατολισμός) στη μέση εκπαίδευση από τη μια και
    (β) να ρυθμιστεί απο την άλλη επιτέλους η προσφορά με τη ζήτηση στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Κάποιοι πολιτικοί αριστερων πεποιθήσεων θα πουν ότι η πιο πάνω θέση είναι αντισυνταγματική, βολεύοντας έτσι και τους πολιτικούς των άλλων πολιτικων πεποιθήσεων στο κυπριακο πολιτικό παιχνίδι των πελατειακων σχέσεων, όπου στηρίζεται το κυπριακό πολιτικό οικοδόμημα.

    Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το θέλουμε. "Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος" είπε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν...

    Στέλιου Οδυσσεως, Εκπαιδευτικού, μέλους ΠΟΕΔ Κερύνειας


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










975