Προοδευτική Δασκάλων: Τα λόγια γίνονται πράξεις. Απαγόρευση απόλυσης αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ανακοίνωσή της «εκφράζει την ικανοποίησή της για την νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πλευράς ΑΚΕΛ στη Βουλή για τη διασφάλιση της εργασίας των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής νέα πρόταση νόμου βάσει της οποίας εισηγείται τροποποίηση του άρθρου 27 του Περι δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας νόμους, έτσι ώστε να απαγορεύεται ο τερματισμός απασχόλησης των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών για σκοπούς πλεονασμού. Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στην οποία και θα συζητηθεί, Χρίστος Χριστοφίδης, Άντρος Καυκαλιάς και Χρίστος Χριστόφια.

Ακόμα, μια δέσμευση της Προοδευτικής απέναντι στη νέα γενιά εκπαιδευτικών γίνεται πράξη. Ελπίζουμε και αναμένουμε αυτή τη φορά να υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Βουλή και την κυβέρνηση, αφού η πρόνοια αυτή διασφαλίζει την εργασία των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών. Μαζί συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις γραμμές της Προοδευτικής, θωρακίζουμε τον κλάδο και το Δημόσιο Σχολείο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










913