ΔΗΑΝΑ: Οργανικές θέσεις. Ακόμη ένα θέμα που φάνταζε άλυτο τα προηγούμενα χρόνια βρίσκει τη λύση του


   Η ΔΗΑΝΑ με ανακοίνωσή της, «εκφράζει την ικανοποίησή της αφού με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνονται στον ΤΑΚΤΙΚΟ προϋπολογισμό του 2024, οι Οργανικές θέσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΥΠΑΝ και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Με την εξέλιξη αυτή τίθεται τέλος στην αβεβαιότητα πολλών συναδέλφων που για χρόνια παραμένουν έκτακτοι. Ταυτόχρονα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για έγκαιρη και αποτελεσματικότερη στελέχωση των σχολείων μας με μόνιμο προσωπικό.

          Μετά την Επίλυση του θέματος της Αγοράς Υπηρεσιών στην Εκπαίδευση και την έναρξη εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ  ΘΕΜΑ, που φάνταζε άλυτο τα προηγούμενα χρόνια, έρχεται να αποδείξει πως αν υπάρχει πολιτική βούληση και συνεργασία πολλά μπορούν να γίνουν.

          Η συμφωνία δεν μένει μόνο στη φετινή χρονιά. Η παρούσα ηγεσία του ΥΠΑΝ έχει αντιληφθεί, αυτό που για χρόνια προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε προηγούμενες ηγεσίες, αλλά βρίσκαμε απέναντί μας «ώτα μη ακουόντων». Ο τεράστιος αριθμός συμβασιούχων και αορίστου χρόνου συναδέλφων ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ για την Κυβέρνηση. Αντιθέτως, δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων. Έτσι έχει συμφωνηθεί πως ένας αριθμός έκτακτων Εκπαιδευτικών, κοντά στο 7%, είναι αρκετός για να προσφέρει στον εργοδότη το «μαξιλαράκι ασφαλείας» που χρειάζεται. Οτιδήποτε πέραν αυτού είναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ και μόνο προβλήματα δημιουργούσε.

          Ως Κίνηση νιώθουμε ότι κάναμε Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ για να έχει αίσια κατάληξη και αυτό το θέμα! Θα συνεχίσουμε με την ίδια υπεύθυνη, αλλά και διεκδικητική στάση, με γνώμονα πάντα το καλό της Εκπαίδευσης και των συναδέλφων!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1073