ΠΟΕΔ: Σημαντική εξέλιξη απόφαση του Υπουργικού για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων


«Στόχος είναι ο αριθμός των έκτακτων εκπαιδευτικών να περιοριστεί σε βάθος τριετίας στο ποσοστό του 7%»

Η ΠΟΕΔ με ανακοίνωσή της «εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη βάση της οποίας αρχίζει η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ, που αφορά τη δημιουργία μόνιμων οργανικών θέσεων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση. Στόχος είναι ο αριθμός των έκτακτων εκπαιδευτικών να περιοριστεί σε βάθος τριετίας στο ποσοστό του 7%, αρχής γενομένης τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και υπογραμμίζουμε ότι η εν λόγω απόφαση θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση μιας σειράς εκπαιδευτικών προβλημάτων που ταλάνιζαν τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης: έγκαιρη στελέχωση και μονιμότητα προσωπικού των σχολείων, και αποφυγή απώλειας ωφέλιμου διδακτικού χρόνου λόγω καθυστέρησης στη στελέχωση.

Η αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων, αποτελεί το επιστέγασμα ενός εντατικού διαλόγου μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ εδώ και αρκετούς μήνες αλλά και υλοποίησης της υπόσχεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕΔ, κατέθεσε τη θετική του διάθεση ως προς την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αποτελούν διαχρονικές θέσεις της Οργάνωσής μας. Η Οργάνωσή μας μέσα από σωστή στρατηγική, στη βάση και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, κατάφερε να επιτύχει την επίλυση ενός διαχρονικά δύσκολου και σημαντικού προβλήματος.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ευχαριστίες εκφράζουμε και προς  τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ, η οποία διαχειρίστηκε το πιο πάνω θέμα τους τελευταίους μήνες. Η Οργάνωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη της συμφωνίας, αναμένοντας την πλήρη υλοποίησή της τη σχολική χρονιά 2026-2027. Ευελπιστούμε ότι ο παραγωγικός διάλογος και η συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ θα συνεχιστεί, μιας και στόχος όλων είναι η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου για το καλό των παιδιών και του τόπου μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










750