Σύστημα Διορισμών: Δεδομένα σκοπιμότητες, ηλικιακός ρατσισμός και οι μεγάλες αλήθειες


ΤΗΣ ΜΑΡΣΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ* ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΣΕΡΓΙΔΟΥ**

«Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική».

Το 2015 η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για το ΝΣΔΕ και ταυτόχρονα την κατάργηση των πινάκων Διοριστέων το 2027. Από το 2027, δηλαδή, αναμένεται ότι οι μόνιμες προσλήψεις και οι συμβάσεις θα δίνονται αποκλειστικά από τους νέους πίνακες Διορισίμων. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία πρόνοια μέσω νομοθετικής ρύθμισης που να καθορίζει τον τρόπο πρόσληψης των αντικαταστατών μετά το 2027, έτος κατά το οποίο θα καταργηθούν οι πίνακες Διοριστέων από τους οποίους διορίζονται σήμερα οι αντικαταστάτες.

Η στελέχωση της φετινής χρονιάς κατέδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι νέοι πίνακες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον αριθμό των υποψηφίων που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας. Σε πολλές ειδικότητες οι πίνακες Διορισίμων εξαντλήθηκαν από την πρώτη κιόλας σειρά διορισμών, ενώ οι πίνακες Διοριστέων ήταν αυτοί που διοχέτευσαν το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες. Συνεπώς αν σήμερα δεν υπήρχαν οι πίνακες Διοριστέων, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εκατοντάδες σχολεία αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες και καθιστώντας αδύνατη την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η κατάργηση των πινάκων Διοριστέων συνεπάγεται με απόλυση όλων των εν ενεργεία εκπαιδευτικών που σήμερα έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα. Αν αυτοί οι άνθρωποι που επί σειρά ετών υπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο και ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα αυτό δεν υπήρχαν, θα βρισκόμασταν αδιαμφισβήτητα σε ένα αδιέξοδο. Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή που τους έχουμε ανάγκη μας «κάνουν», ενώ σε τέσσερα χρόνια θα βρεθούν στον δρόμο της ανεργίας καθώς δεν θα θεωρούνται πια ικανοί εκπαιδευτικοί. Εάν, λοιπόν, αυτοί οι εκπαιδευτικοί που σήμερα είναι εδώ για να προσφέρουν στο δημόσιο σχολείο, μέχρι το 2027, για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρουν να περάσουν τις εξετάσεις, το σύστημα απλώς θα τους «πετάξει» στον δρόμο. Είναι αδιανόητο, να απολυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη εκπαιδευτικοί που για τόσα χρόνια εξυπηρετούν τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου ως αορίστου, συμβασιούχοι, αντικαταστάτες και εκπαιδευτικοί απογευματινών προγραμμάτων, χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού, στο βωμό της «εκσυγχρόνισης» του συστήματος διορισμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση από την ΕΕΥ και το ΥΠΑΝ για το πώς αναμένεται να λειτουργήσει το σύστημα διορισμού το 2027 και με ποιο τρόπο θα ανταποκριθεί στην έλλειψη εκπαιδευτικών και στις ανάγκες αντικαταστάσεων όταν καταργηθούν οι πίνακες Διοριστέων. Αντί αυτού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τοποθετήσεων μη επηρεαζόμενων ατόμων από θέση ισχύος, πολλά από τα οποία διορίστηκαν μέσω του συστήματος των καταλόγων Διοριστέων, να καταθέτουν προτάσεις που μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε αναλώσιμους, το σύστημα σε εξετασιοκεντρικό αγώνα δρόμου και απάνθρωπο, την εργασία σε εφήμερη και γεμάτη ανασφάλεια και να ζητούν σθεναρά την κατάργηση των πινάκων Διοριστέων χωρίς κανένα επιχείρημα που να αιτιολογεί την κατάργησή του. Κάποιες από τις λύσεις που προτάθηκαν, όπως να γίνονται κάθε χρόνο εξετάσεις για αύξηση των επιτυχόντων, αποσκοπούν αναμφίβολα στην εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και αισχροκέρδειας εις βάρος των υποψηφίων, μετατρέποντας το δικαίωμα στην εργασία σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Πολλά από τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, προσπαθούν εντέχνως να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, Διοριστέους και Διορίσιμους, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη ή δίνοντας ελλιπείς πληροφορίες, έχοντας ως απώτερο στόχο την εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών. Ως ομάδα πρωτοβουλίας για τη μη κατάργηση των πινάκων Διοριστέων, ουδέποτε ζητήσαμε την κατάργηση των εξετάσεων. Απαιτούμε μάλιστα τη συνύπαρξη και των δύο καταλόγων, έτσι ώστε να μη θυματοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που μέχρι σήμερα προσέφεραν στην εκπαίδευση του τόπου μας, είτε από τον κατάλογο Διοριστέων είτε από τον κατάλογο Διορισίμων, και ταυτόχρονα να δίνεται η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις να το πράξουν. Ο σκοπός της ομάδας είναι άλλωστε δημόσια καταγεγραμμένος και οποιαδήποτε θέση αντίθετη ή ελλιπής αποτελεί συκοφαντία και έχει ως στόχο την παραπληροφόρηση.

Επιπρόσθετα, προβάλλεται έντονα από κάποιους το επιχείρημα ότι ο κατάλογος Διοριστέων πρέπει να καταργηθεί, επειδή δίνει την ευκαιρία σε άτομα που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και απλώς περίμεναν στη σειρά ή σε άτομα μεγάλης ηλικίας να διοριστούν. Αυτό δεν ευσταθεί. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των καταλόγων της Δημοτικής, όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα στις πρώτες θέσεις (άρα και αρχαιότεροι), είναι άτομα που εργάζονται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια στα σχολεία με το καθεστώς του

αορίστου, συμβασιούχου ή αντικαταστάτη εκπαιδευτικού. Όσον αφορά στη Μέση εκπαίδευση, πολλοί είναι αυτοί που κρατούν επαφή με το επάγγελμα μέσω των ιδιωτικών φροντιστηρίων, ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν παιδαγωγική κατάρτιση και δίνουν τις προαπαιτούμενες εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πριν τον διορισμό τους. Οποιαδήποτε αναφορά στην ηλικία των εκπαιδευτικών θεωρείται πέραν πάσης αμφιβολίας ρατσιστική, καθώς οι ηλικιακά μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί έχουν αποκομίσει πολλά χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και κατάρτισης μέσω επιμορφώσεων. Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται εν ώρα διδασκαλίας από τους επιθεωρητές του ΥΠΑΝ. Εάν, λοιπόν, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν ανταποκρίνονται σωστά στον ρόλο τους, για αυτό δεν ευθύνεται ο κατάλογος Διοριστέων. Οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν στο υπάρχον σύστημα αξιολόγησης το οποίο επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί.

Εν κατακλείδι, η διατήρηση των πινάκων Διοριστέων είναι απαραίτητη, καθώς αξιοποιεί τα προσόντα και την εμπειρία των εκπαιδευτικών που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του Δημόσιου σχολείου. Πάνω απ’ όλα, η διατήρηση των πινάκων Διοριστέων θα δείξει έμπρακτα τον σεβασμό της κοινωνίας στους ανθρώπους που είναι τώρα εδώ για να στελεχώσουν τα σχολεία μας και σε λίγες μέρες θα βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας για να στηρίξουν γνωστικά και συναισθηματικά τα παιδιά μας.

Καλούμε, λοιπόν, την Υπουργό Παιδείας να επιδείξει δυναμισμό, αποφασιστικότητα και την απαιτούμενη ενσυναίσθηση και μέσω των κατάλληλων ρυθμίσεων να δρομολογήσει την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, έτσι ώστε να μην αδικηθεί καμιά γενιά εκπαιδευτικών και να αποδοθεί η αξιοκρατία, η ισότητα και η δικαιοσύνη που αξίζει στον εκπαιδευτικό κόσμο.

*Αορίστου Εκπαιδευτικός από τον Πίνακα Διορισίμων

 **Συμβασιούχος Εκπαιδευτικός από τους πίνακες Διορισίμων και Διοριστέων

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Μη κατάργηση του Πίνακα Διοριστέων




Comments (2)

  1. Ντίνος Τσέλεπος:
    Aug 26, 2023 at 07:34 PM

    Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο όταν αυξηθουν σημαντικά οι μόνιμες θέσεις. Δεν είναι δυνατόν το 15 % κάθε χρόνο να είναι με σύμβαση ή αντικαταστάτες. Το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3%.
    Ετσι και αλλοιώς σε όλους τους αορίστου πρέπει να δοθούν μόνιμες θέσεις, με βάση τις Ευρωπαϊκες οδηγίες.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4041