Προοδευτική Δασκάλων: Αύξηση Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση


«Δύο κυβερνήσεις, πάμπολες προφορικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, μα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα»

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων - Νηπιαγωγών αναφέρει:

  «Τον Οκτώβριο του 2019, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών θέτει δημόσια μετά από πολλά χρόνια την αδήριτη ανάγκη για αύξηση των Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση, δίνοντας για πρώτη φορά δημόσια συγκεκριμένα στοιχεία, βάσει των οποία φαίνεται το μεγάλο ποσοστό εκτάκτων εκπαιδευτικών, πρώτα στην Ειδική Εκπαίδευση και μετά στην Προδημοτική.

Η θέση αυτή υιοθετήθηκε αυτούσια και ομόφωνα από την ΠΟΕΔ και το αίτημα συγκεκριμενοποιήθηκε, ενισχύθηκε με την αύξηση των διευθυντικών θέσεων στην Προδημοτική και απεστάλη από την ΠΟΕΔ στο ΥΠΑΝ, για να συζητηθεί και να υλοποιηθεί. Τον Οκτώβριο του 2020, για πρώτη φορά, το ΥΠΑΝ αναγνωρίζει την ανάγκη για αύξηση των Οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση και δίνονται οι πρώτες προφορικές υποσχέσεις από πλευράς της κυβέρνησης.

Έκτοτε ως κίνηση θέσαμε δεκάδες φορές το συγκεκριμένο θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ και τοποθετηθήκαμε δημόσια για αυτό. Τον Απρίλιο του 2021 ο τότε ΓΔ του ΥΠΑΝ υποσχέθηκε στην ΠΟΕΔ ότι θα προωθήσει συγκεκριμένη πρόταση για αύξηση των οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση, πράγμα που δεν έγινε ποτέ! Ίδιες δεσμεύσεις και υποσχέσεις και από τον σημερινό ΓΔ του ΥΠΑΝ, τον πρώην ΥΠΑΝ αλλά και τη σημερινή ΥΠΑΝ. Δυστυχώς, ακόμη και μετά τις τελευταίες υποσχέσεις από τη σημερινή ΥΠΑΝ για προώθηση του αιτήματος και υλοποίησή του από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ούτε και αυτή η υπόσχεση έχει υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, οι θέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον έκτακτο προϋπολογισμό του Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα υλοποιηθεί για ακόμη μια φορά η δέσμευση και η υπόσχεση του ΥΠΑΝ.

Δυστυχώς, όλη αυτή η κοροϊδία από την πλευρά των κυβερνώντων, νυν και πρώην, είναι αποτέλεσμα της ανοχής που δείχνει η ΠΟΕΔ, κατά καιρούς και διαστήματα, στη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων και υποσχέσεων. Εκφράζουμε την ισχυρή πεποίθησή μας, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, αν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΔ υιοθετούσε τη στρατηγική διεκδίκησης που η Προοδευτική εισηγήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο ΔΣ της ΠΟΕΔ. Στρατηγική που περιλάμβανε κινητοποιήσεις σε μη εργάσιμο χρόνο, τέλος Αυγούστου ή/και αρχές Σεπτεμβρίου του 2022, καθώς και σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων για λήψη δυναμικών απεργιακών μέτρων, αν οι κινητοποιήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Αυτή τη χρονική στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ έχει στα χέρια του την εξουσιοδότηση της βάσης για λήψη δυναμικών μέτρων για το συγκεκριμένο αίτημα. Ως Προοδευτική έχουμε ζητήσει από τις 21/6/2023 την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ για να εξετάσει μέτρα αντίδρασης για διεκδίκηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Δημόσια επαναφέρουμε το αίτημά μας προς τις υπόλοιπες κινήσεις και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔ για άμεση σύγκλιση του ΔΣ, έτσι ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό σε μέτρα πίεσης και αντίδρασης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










748