ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Αναζητούμε οριστικές λύσεις στις στρεβλώσεις του Συστήματος Διορισμών


Δεν θα επιτρέψουμε θυματοποίηση των συναδέλφων που προσφέρουν για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση 

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει τη διαχρονική της θέση για ανατροπή κάθε πιθανής προσπάθειας ή μεθόδευσης που δυνατόν να οδηγήσει σε θυματοποίηση συναδέλφων που υπηρετούν για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και δεν διασφαλίζονται μετά το 2027, είτε προέρχονται από τον κατάλογο διοριστέων είτε από τον κατάλογο διορισίμων. 

Παράλληλα, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν είναι η ώρα ούτε της εσωστρέφειας, ούτε της κινδυνολογίας. Είναι, όπως πάντα, η ώρα της σκληρής δουλειάς και της υπεύθυνης διεκδίκησης, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα που θα ισχύουν στο σύστημα διορισμών.

 Ως Παράταξη, έχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι ουσιαστικά και εποικοδομητικά, συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια για θωράκιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και στην πρόοδο του δημόσιου σχολείου. 

Επιπλέον, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και γενικότερα την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει συνολικά τα ζητήματα συμβασιούχων, αντικαταστατών και εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, μέσα από τη βασική αρχή για μείωση των έκτακτων θέσεων και αύξηση των μόνιμων διορισμών. 

Προσβλέπουμε στον διάλογο και την εξεύρεση οριστικών λύσεων στα διάφορα ζητήματα και ιδιαίτερα στις στρεβλώσεις που παρατηρούνται στο σύστημα διορισμών».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1296