ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Διαχρονική απαίτηση ο τερματισμός της αγοράς υπηρεσιών στη δημόσια εκπαίδευση


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Μια στρέβλωση για την οποία κατ’ επανάληψη απαιτήσαμε να διορθωθεί, οδηγείται πλέον σε διευθέτηση μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τον Σεπτέμβριο 2023, τα προγράμματα ΔΡΑΣΕ+ Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης θα στελεχωθούν στη βάση των θέσεων της ΠΟΕΔ (συμβάσεις από τους καταλόγους Διοριστέων και Διορισίμων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας). 

Παράλληλα, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία απευθύνει έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει άμεσα και συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24 και να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. 

Θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, θα πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που έκρινε ως αντισυνταγματική την ψήφιση της πρότασης νόμου βουλευτών για καθορισμό δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου. 

Ως Παράταξη κρίνουμε πως οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία των εμπλεκομένων. Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία επαναλαμβάνει τη διαχρονική θέση της, για εποικοδομητική συμβολή στην οποιαδήποτε προσπάθεια προς τη κατεύθυνση της θωράκισης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και της προόδου του δημόσιου σχολείου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










799