Προοδευτική Δασκάλων: «Ταμείο Διευθυντή»: Ανικανότητα του ΥΠΑΝ ή σκόπιμη «σπατάλη» σε Τράπεζες;


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των Νόμων για τις Σχολικές Εφορείες, παραχωρείται στον/στη Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου χρηματικό ποσό (Ταμείο Διευθυντή)- €6,83 /μαθητή, για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για μικρής έκτασης επιδιορθώσεις στα σχολικά κτήρια ή/και εξωραϊσμό των σχολικών χώρων ή/και αντικατάσταση/επισκευή συσκευών που απαιτούνται, για την εκπαίδευση των μαθητών/ριών ή την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το Ταμείο Διευθυντή ορίζεται στους περί Σχολικών Εφορειών Νόμους, γι’ αυτό είναι υποχρέωση όλων των Σχολικών Εφορειών να δίνουν το ποσό που αναλογεί σε κάθε σχολείο και, παράλληλα, είναι υποχρέωση όλων των Διευθυντών/ριών να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα καταθέτουν κάθε χρόνο το Ταμείο Διευθυντή.

Ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών επαναφέρουμε το μεγάλο θέμα που προκύπτει από τη δημιουργία και διατήρηση ξεχωριστού Τραπεζικού Λογαριασμού για το συγκεκριμένο ταμείο, αφού οι Τράπεζες χρεώνουν πλέον,τα τελευταία χρόνια, το ποσό των €9/μήνα για την τήρηση και λειτουργία του συγκεκριμένου λογαριασμού. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για ένα μικρό σχολείο ή νηπιαγωγείο ένα μεγάλο ποσοστό του ταμείο του διευθυντή καταλήγουν σε χρεώσεις τραπεζών. Όσο πιο μικρό είναι το σχολείο τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα αφού τα έξοδα τήρησης λογαριασμού είναι σταθερά ανά μήνα.

Επιπλέον, αν υπολογίσει κανείς ότι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε 330 δημοτικά και 275 νηπιαγωγεία, δηλαδή πέραν των 600 σχολικών μονάδων, τότε διαπιστώνεται ότι ένα ποσό από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΝ, κοντά στις €65000 το οποίο έπρεπε να πηγαίνει απευθείας στις σχολικές μονάδες, πηγαίνει στις τράπεζες για χρεώσεις.

Το θέμα έχει αναδειχθεί από την Προοδευτική και την περσινή σχολική χρονιά έχει τεθεί χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα από το ΥΠΑΝ. Ως Προοδευτική επαναφέρουμε ξανά το θέμα απαιτώντας τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε αυτά τα λεφτά να παραμένουν και να αξιοποιούνται προς όφελος των μαθητών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










645