ΔΗ.ΑΝ.Α.: Ενώπιον νέων τετελεσμένων


Τα τραγελαφικά γεγονότα (αρχική εγκύκλιος με την 2η ώρα για τον υπεύθυνο τμήματος της Α τάξης, απόσυρση της εγκυκλίου και στη συνέχεια νέα εγκύκλιος χωρίς την 2η ώρα …) αναδεικνύουν ότι το ΥΠΠΑΝ και η κυβέρνηση δείχνουν να αμφισβητούν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη ΜΕΠΕΥ. Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη ΜΕΠΕΥ προνοεί παραχώρηση 2 ωρών για τον υπεύθυνο τμήματος από την Προδημοτική μέχρι και την Στ' τάξη και την Ειδική Εκπαίδευση, για όλα τμήματα με περισσότερους από 13 μαθητές.

Παράλληλα, φαίνεται ότι το ΥΠΠΑΝ και η κυβέρνηση ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να χτυπήσουν το δημόσιο σχολείο, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος με τις συνθήκες της πανδημίας.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη κρίνεται αναγκαία η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΠΟΕΔ για αξιολόγηση της κατάστασης, γιατί τα δεδομένα που δημιουργούνται είναι πολύ πιο σοβαρά από ό,τι φαίνονται! Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα πρέπει να πάει, στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον ΥΠΠΑΝ, έχοντας κατευθυντήριες γραμμές και αποφάσεις από το ΔΣ για το πώς θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1304