Αντικαταστάσεις και στην Προδημοτική


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ* 

Ανακοινώθηκαν και σήμερα Παρασκευή 5/6/20 τα αποτελέσματα ενός ακόμη διαγωνισμού για την πλήρωση δεκάδων θέσεων αντικαταστατών. Ένας διαγωνισμός που φέρει αμετάκλητα τη σφραγίδα του νέου ηλεκτρονικού συστήματος αντικαταστάσεων. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ > ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε μια περίοδο όπου υπήρξαν 400+ ανάγκες σε αντικαταστάτες (ουσιαστικά σε μια μέρα), το σύστημα αποτέλεσε ευλογία, μιας και αν εφαρμοζόταν η παλιά μέθοδος του τηλεφωνήματος, θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα ίσως και πέραν του ενός μηνός για να δοθούν!

Όπως προαναφέραμε και σε παλαιότερο άρθρο, το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να παρέχει όσες αντικαταστάσεις υπάρχουν διαθέσιμες, αρκεί να υπάρχουν αντικαταστάτες να τις διεκδικήσουν. Η επιλογή των αντικαταστατών γίνεται με μοναδικό κριτήριο την κατάταξη στον κατάλογο διοριστέων και παρέχει διαφάνεια, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Αποτελεί δε, μια πρόταση που καταθέσαμε από το 2010-2011 και εφαρμόστηκε (ευτυχώς, δηλαδή) λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία μας λόγω του κορονοϊού.

Ο σημερινός διαγωνισμός αντικαταστάσεων, αποτέλεσε μια ακόμη ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην πράξη ότι, όσες αντικαταστάσεις υπάρξουν, μπορούν να δοθούν αρκεί να υπάρχουν αντικαταστάτες. Πέραν της Δημοτικής (σημ: από τις 21 Μαϊου δόθηκαν ως σήμερα πολύ πέραν των 600 αντικαταστάσεων), ήταν ευκαιρία και στην Προδημοτική να δοθούν σήμερα πάρα πολλές θέσεις και να υπάρχουν και άλλες ανάγκες σε αντικαταστάτες και την επόμενη μέρα.

Εισήγησή μου προς την Επιτροπή είναι να ανοίξει για λίγες μέρες το έντυπο ΕΕΥ09, για να μπορέσουν περισσότεροι νηπιαγωγοί και ειδικοί εκπαιδευτικοί να αιτηθούν το δικαίωμα να εργαστούν ως αντικαταστάτες. Έτσι, αν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες, να μπορούν εύκολα να διατεθούν.

Με την ευκαιρία αυτή, να καλωσορίσω ξανά τους νέους συναδέλφους αντικαταστάτες της Δημοτικής Εκπαίδευσης και να ευχηθώ κάθε καλό στη σταδιοδρομία τους.  

*Αντιπρόεδρος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

 




Comments (1)

  1. Άννα Λοιζου:
    Jun 06, 2020 at 02:11 PM

    Ο Θεός να βοηθήσει να πάνε όλα καλά.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1849