ΠΟΕΔ: Καθεστώς Αορίστου Χρόνου και στην Εκπαίδευση


Σχετικά με το θέμα της μετατροπής σε εργαζομένους Αορίστου Χρόνου όσων υπηρετούν υπό το καθεστώς του Εκτάκτου για περισσότερους από 30 μήνες στην Εκπαίδευση, η ΠΟΕΔ  ανακοινώνει ότι έχει διαχειριστεί το όλο ζήτημα σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στα συλλογικά της σώματα, με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διερευνώντας ερωτήματα, προβληματισμούς και ο,τιδήποτε άλλο προέκυπτε μέσα από όσα διέπουν τις σχετικές, με αυτό, Νομοθεσίες.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ προσθέτει:

«Εδώ και αρκετούς μήνες έγιναν εκτενείς και διεξοδικές συζητήσεις με τους Νομικούς Συμβούλους  της Οργάνωσης, ενώ παράλληλα ζητήθηκαν άλλες δύο Γνωματεύσεις από δικηγορικά γραφεία εγνωσμένου κύρους. Οι Γνωματεύσεις που η ΠΟΕΔ  είχε στα χέρια της και γενικά η επιχειρηματολογία που καταγράφηκε αποτέλεσαν εργαλείο διεκδίκησης κατά τις συζητήσεις που έγιναν για το Νέο Σχέδιο Διορισμών που ψηφίστηκε, τελικά, από τη Βουλή στις 9 Ιουλίου, 2015.

Η ΠΟΕΔ έχει ολοκληρώσει τη διερεύνηση της δυνατότητας να ισχύσουν και στην Εκπαίδευση όσα προβλέπονται στη Νομοθεσία Περί Εργαζομένων Αορίστου Χρόνου, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα συνέχισης της απασχόλησής τους. Όλα τα δεδομένα θα παρουσιαστούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβούλιου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, 2016 και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138