Τελετή βράβευσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus


Που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εξέταση Strategic Business Leader (SBL) του ACCA

Η τελετή βράβευσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εξέταση Strategic Business Leader (SBL) του ACCA πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 28 Νοεμβρίου η ώρα 11:00-12:00 στην αίθουσα CY 007 στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus συγχαίρουν τους βραβευμένους φοιτητές τους Αγγελική Πρόκα, Ανδρέα Πραστίτη και Ειρίνα Κοβάλεβα και τους εύχονται να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και θέρμη το ταξίδι της μάθησης και της επαγγελματικής τους ολοκλήρωσης. 

Εκ μέρους του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, ο κος Κωνσταντίνος Βωνιάτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου, συνεχάρη τον κύριο Τρύφωνα Κυριάκου για τη συνεχή συνεισφορά του στα πλαίσια της καθοδήγησης και της διδασκαλίας του στα Επαγγελματικά Προγράμματα του ACCA, καθώς και τους φοιτητές Αγγελική Πρόκα, Ανδρέα Πραστίτη και Ειρίνα Κοβάλεβα για την επιτυχία τους. Επίσης, τόνισε τη σημαντικότητα της επιτυχίας τους για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, παροτρύνοντας τους να επιδιώκουν διαρκώς να πετυχαίνουν τα όνειρά τους και να πιστεύουν ακράδαντα στις δυνατότητές τους. Τέλος, τους ευχήθηκε ολόψυχα κάθε επαγγελματική επιτυχία στα επόμενα βήματα της ζωής τους.

To πτυχίο BA (Hons) Accounting and Finance του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus καλύπτει όλες τις γνωστικές περιοχές της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών, προάγοντας την πρακτική εφαρμογή και την κριτική αξιολόγηση. Το πτυχίο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του λογιστή, καθώς προσφέρει ένα μείγμα θεωρητικής γνώσης αλλά και πρακτικής εφαρμογής σε συνδυασμό με μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματική αναγνώριση των προσόντων τους μέσω της διαπίστευσης που απολαμβάνει το Πτυχίο από κορυφαίους Λογιστικούς Φορείς πιστοποίησης λογιστικών προσόντων, όπως είναι το ACCA και το ICAEW.

Εδώ και 6 χρόνια το πτυχίο ΒΑ (Hons) Accounting and Finance του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου προσφέρει στους φοιτητές του ανταγωνιστικά οφέλη μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας με το  Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), ο οποίος είναι ένας παγκοσμίου φήμης φορέας που πιστοποιεί τα επαγγελματικά προσόντα των ορκωτών-λογιστών. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι φοιτητές λαμβάνουν κατά την εγγραφή τους στο Πτυχίο, το μέγιστο αριθμό (9) εξαιρέσεων που προσφέρει το ACCA από τις εξετάσεις των αντίστοιχων βασικών μαθημάτων του, τις οποίες κατοχυρώνουν εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς  το Πτυχίο τους. Το προνόμιο αυτό επιτρέπει στους φοιτητές μας (σύμφωνα με τις πρόνοιες του Προγράμματος ACCA Accelerate with Conditional Exemptions) την ευκαιρία να ξεκινήσουν, παράλληλα με τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, την προετοιμασία και την παρακάθηση εξετάσεων για τη λήψη των υπολοιπόμενων τεσσάρων (4), στρατηγικού επιπέδου, μαθημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του εξεταστέου σκέλους της πιστοποίησης ACCA.  Αυτή η μοναδική ευκαιρία τους καθιστά πιο ελκυστικούς και ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, καθώς τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τόσο το Πτυχίο τους, όσο και το εξεταστέο σκέλος της πιστοποίησης του ACCA σε τέσσερα χρόνια κατ΄ ελάχιστον. 
Στο πλαίσιο της ως άνω στρατηγικής συνεργασίας, οι τρείς φιλόδοξοι φοιτητές, οι Αγγελική Πρόκα, Ανδρέας Πραστίτης και Ειρίνα Κοβάλεβα, που βρίσκονταν στο δεύτερο έτος των πτυχιακών σπουδών τους, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Strategic Business Leader (SBL) του ACCA.   Το SBL αποτελείται από μια ολοκληρωμένη μελέτη περίπτωσης (case study) διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών και γι’ αυτό το λόγο θεωρείται εν γένει ως η πιο δύσκολη και ολοκληρωμένη εξέταση του ACCA. 
Οι τρείς φοιτητές, λοιπόν, ηλικίας 19-21 ετών, για τέσσερις μήνες παρακολουθούσαν εντατικά μαθήματα, πέραν αυτών του πτυχίου τους, κάνοντας ταυτόχρονα πρακτική ασκήσεων. Με κατάλληλο σχεδιασμό και καθοδήγηση του υπευθύνου καθηγητή κ. Τρύφωνα Κυριάκου, εξασκούνταν στις πρακτικές ερωτήσεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Επίσης, καλλιέργησαν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης που απαιτείται για την παροχή ολοκληρωμένων απαντήσεων σε σύνθετες ερωτήσεις. Τέλος, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση της νέας πλατφόρμας εξάσκησης του ACCA, καθώς εξασκούνταν σε δείγματα προηγούμενων εξετάσεων.
Πολλές οι ώρες, ατέλειωτο το διάβασμα αλλά πιο μεγάλη η θέληση τους για επιτυχία. Δεν το έβαλαν κάτω ακόμα και όταν έπρεπε να παρακαθήσουν τις εξετάσεις του πτυχίου, λίγες εβδομάδες πριν από την επαγγελματική εξέταση του ACCA.  



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










402