H Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, στο Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος


Το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφος φιλοξένησε την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, κα Τζόζη Χριστοδούλου.

Η κυρία Χριστοδούλου, κατά την επίσκεψή της συνομίλησε με τις Πρυτανικές  και Διοικητικές  Αρχές του Πανεπιστημίου Νεάπολις και με τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (που είχαν την πρωτοβουλία της πρόσκλησης) και της Επιτροπής Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας του Πανεπιστημίου.

Η  κυρία Επίτροπος συζήτησε εν συνεχεία με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό  και  με φοιτήτριες και φοιτητές για την ισότητα των φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Στην παρουσίασή της η κυρία Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στο τριετές πλάνο δράσεων του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, στις διαβουλεύσεις και στις συνέργειες με άλλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς καθώς και με κρατικούς Φορείς και οργανώσεις των πολιτών. Απάντησε επίσης στα ζητήματα που έθιξαν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που παρευρέθηκαν διά ζώσης και που παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, ευχαρίστησε την κυρία Χριστοδούλου και ανάφερε πως το Πανεπιστήμιο Νεάπολις αποτελεί σύμμαχο του Γραφείου της Επιτρόπου Ισότητας των  Φύλων και στοχεύει, μέσω κοινών δράσεων, στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο Φορέων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










364