Ο Καθηγητής Fulvio Ananasso μίλησε για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κέντρο Διαχείρισης, Καινοτομίας και Στρατηγικής Γνώσης (KISC) του Πανεπιστημίου φιλοξένησαν, στις 8 Νοεμβρίου, τον Καθηγητή Fulvio Ananasso, ο οποίος μίλησε σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Στην ομιλία του, ο Καθ. Ananasso εξέτασε τις επιπλοκές του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τις κοινωνικοοικονομικές του επιπτώσεις. Παρείχε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων των δικτύων 5G και 6G, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), του blockchain, του μετασύμπαντος και της εκτεταμένης πραγματικότητας (XR). Παρουσίασε αυτές τις έννοιες αναφέροντας πολλά παραδείγματα χρήσης τους, σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της άμυνας, της γεωργίας, καθώς και του συντονισμού των υποδομών για την ορθή διατήρησή τους.

Βασικό σημείο της ομιλίας ήταν η έμφαση στη σημασία της ηθικής και της ανθρωπιστικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Ο καθηγητής Ananasso τόνισε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς που καλούνται να λύσουν τα προβλήματα σε μια υπερ-έξυπνη κοινωνία, αντιμετωπίζοντας τις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που επιφέρει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

Η ομιλία ήταν απόρροια της τεχνογνωσίας και της κριτικής σκέψης του Καθ. Ανανάσσο στον τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Η ικανότητά του να αναλύει σύνθετες έννοιες και να τις παρουσιάζει με προσιτό τρόπο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ευχαριστεί τον Καθ. Ananasso που μοιράστηκε απλόχερα τις γνώσεις του, συμβάλλοντας στη συνεχή συζήτηση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τις επιπτώσεις αυτού στην κοινωνία και την οικονομία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Σχολής.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










420