«Καλοκαιρινές Ακαδημίες 2024» του Πανεπιστημίου Κύπρου


Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση των Καλοκαιρινών Ακαδημιών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει και φέτος, από τις 1-5 Ιουλίου 2024, Καλοκαιρινές Ακαδημίες για μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τα επιστημονικά πεδία που τους/τις ενδιαφέρουν, να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να πάρουν μια γεύση από τη φοιτητική ζωή. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 6 Ακαδημιών:

1)      Ιατρικής και Βιοεπιστημών

2)      Μηχανικής και Εφαρμογών Τεχνολογίας

3)      Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας

4)      Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

5)      Κοινωνικών Επιστημών

6)      Φιλοσοφίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ο τίτλος της κάθε Ακαδημίας προσδίδει και την κύρια κατεύθυνσή της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, διαλέξεις, πειράματα, συζητήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, χρήση του Αθλητικού Κέντρου, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ελεύθερο χρόνο για κοινωνικοποίηση, κ.ά. Η διδασκαλία θα γίνεται στα Ελληνικά. Με τη λήξη του προγράμματος θα παρέχεται στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες πιστοποιητικό φοίτησης.

Στις Ακαδημίες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που έχουν συμπληρώσει την Γ' Γυμνασίου, καθώς και μαθητές/μαθήτριες Λυκείου και Τεχνικών Σχολών. Επειδή οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, θα δοθεί προτεραιότητα κατά σειρά: (α) σε μαθητές/μαθήτριες που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στις Καλοκαιρινές Ακαδημίες, (β) σε μαθητές/μαθήτριες που τον Σεπτέμβριο 2024 θα είναι τελειόφοιτοι/τελειόφοιτες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και (γ) με σειρά υποβολής αίτησης. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά από τις 08/04/2024-30/04/2024, από γονέα/κηδεμόνα και δεν ζητούνται οποιαδήποτε προσόντα ή σχολική βαθμολογία. Η απάντηση σε κάθε αίτηση θα γνωστοποιηθεί αφότου εξεταστούν όλες οι αιτήσεις και όχι αργότερα από τις 31/05/2024.

Όσον αφορά στη διαμονή, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περιορισμένου αριθμού ατόμων στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Προτεραιότητα για διαμονή θα δοθεί σε μαθητές/μαθήτριες που διαμένουν εκτός της ευρύτερης Λευκωσίας. Σε όλα τα παιδιά θα προσφέρεται πρόγευμα, ενδιάμεσο σνακ και μεσημεριανό, ενώ στα παιδιά που θα διαμείνουν στην Εστία θα προσφέρεται επιπλέον απογευματινό σνακ και δείπνο. Τα παιδιά που δεν θα διαμένουν στην Εστία θα πρέπει να προσέρχονται το πρωί και να αποχωρούν αργά το απόγευμα, με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης μπορείτε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Καλοκαιρινών Ακαδημιών https://www.ucy.ac.cy/summeracademies ή να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλ. 22894021 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση summeracademies@ucy.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1060