Τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η γυναίκα σύμβολο της Κύπρου, Χαρίτα Μάντολες


Με πρωτοβουλία του Προσωρινού Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου τιμήθηκε, στο πλαίσιο της επετειακής επιστημονικής εκδήλωσης «Παρελθόν, παρόν και μέλλον στη Νευρολογία», η γυναίκα σύμβολο της Κύπρου κα Χαρίτα Μάντολες. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανασολογίας σε συνεργασία με τη Β’ Νευρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, στις 8 και 9 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Β’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, αναφέρθηκε στη μάνα, τη σύζυγο, στη δύναμη ψυχής και αξιοπρέπειας και προπάντων ελληνοπρέπειας της αγωνίστριας Χαρίτας Μάντολες, την οποία αποφάσισαν να τιμήσουν με την ευκαιρία εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας της Β’ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ. Η κα Μάντολες τιμήθηκε για τον πεντηκονταετή αγώνα της για ελευθερία αλλά και για την ενασχόλησή της με το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου. Από το βήμα της εκδήλωσης, η κα Μάντολες μίλησε για την τραγωδία που έζησε το 1974 με την τουρκική εισβολή στο νησί. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που της έκαναν κι ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα τους βοηθώντας τον πάσχοντα άνθρωπο και όσους/ες υποφέρουν.

Ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο Προσωρινός Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γιώργος Χατζηγεωργίου απένειμαν στην κα Μάντολες τιμητική πλακέτα.

Η Β’ Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ έχει συμπληρώσει 50 χρόνια από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Λογοθέτη το 1973. Ο Δρ. Γρηγοριάδης είπε ότι ο επετειακός χαρακτήρας της διημερίδας είναι προφανής. Πρόκειται, ανέφερε, για επιστημονική εκδήλωση με σαφή προσανατολισμό στην επικαιροποιημένη γνώση σε θέματα που καλύπτουν σημαντικούς τομείς της νευρολογίας. Θεωρήσαμε, κατέληξε, ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να τιμηθεί η πορεία μιας κλινικής μετά από μισό αιώνα ζωής και προσφοράς στον πάσχοντα, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Στην επιστημονική διημερίδα συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έδωσαν διαλέξεις σε θέματα του ιδιαίτερου επιστημονικού και ερευνητικού τους ενδιαφέροντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










713