Έκθεση Έργων Τέχνης «Women of the World»


Από το Γραφείο Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Γραφείο Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την πραγματοποίηση έκθεσης έργων τέχνης της εικαστικού Σαλώμης Παντελίδου με θέμα: «Women of the World» και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης,  την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στις 11:00 π.μ., στον προθάλαμο του κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έκθεση έργων τέχνης θα φιλοξενείται στο χώρο από την Παρασκευή 8 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 09:00-17:00. 

Μέσα από την έκθεση, η εικαστικός Σαλώμη Παντελίδου,  φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να αντηχήσει στα αισθήματα και στις σκέψεις του κοινού, την εύθραυστη γυναικεία φύση και ευαισθησία, και συνάμα το δυναμισμό και την αυτοτέλεια που διέπουν κάθε γυναίκα του κόσμου πέρα από κοινωνικά στερεότυπα και ρόλους. Μέσα από μια αφαιρετική ματιά, στα έργα της Σαλώμης Παντελίδου αποτυπώνονται οι μυριάδες εμπειρίες, τα συναισθήματα και οι ιστορίες που καθορίζουν όλες τις γυναίκες σε διαφορετικούς πολιτισμούς και γενιές και ευελπιστούν να χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση της ανεκτίμητης συνεισφοράς των γυναικών στην τέχνη, την κοινωνία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










292