Τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δίκτυο για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες»


(Network for Medieval Arts & Rituals– NetMAR)

To τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Δίκτυο για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες» (Network for Medieval Arts and Rituals – NetMARGrantAgreement no. 951875) της Ερευνητικής Μονάδας για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες (ΕΜοΜεΤ) του Πανεπιστημίου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ιδίου πανεπιστημίου (Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία) τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 16.00 και 21.30.

Στο εν λόγω συνέδριο θα γίνει η πρώτη δημόσια παρουσίαση του πρώτου τεύχους του ετήσιου διεθνούς διεπιστημονικού περιοδικού ανοικτής πρόσβασης και με σύστημα διπλής τυφλής κρίσης EventumAJournal of Medieval Arts and Rituals (https://riviste.unimi.it/index.php/eventum), το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελεί το σημαντικότερο παραδοτέο του προγράμματος NetMAR. Στο συνέδριο θα γίνει επίσης η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του μουσικού έργου για βιολί και πιάνο με τον τίτλο Passage. Πρόκειται για σύνθεση του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Nils Holger Petersen, o οποίος συνέθεσε το έργο για το τελικό συνέδριο του NetMAR. Επιπλέον, το συνέδριο θα περιλαμβάνει σύντομες παρεμβάσεις των νεαρών ερευνητριών/τών του δικτύου, καθώς και μια συνεδρία για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά κατά την οποία θα μιλήσουν οι διεθνώς γνωστές ειδικοί επί του θέματος Bettina Wagner και Patricia Alberth. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση, η οποία θα δώσει σε όλες/ους τις/ους παρευρισκόμενες/ους σημαντικές ευκαιρίες για δικτύωση σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, πολιτισμού, διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού.

Το NetMAR αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο στο πλαίσιο του οποίου ομάδα ερευνητριών/τών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με συντονίστρια τη Διευθύντρια της ΕΜοΜεΤ Σταυρούλα Κωνσταντίνου συνεργάζεται στενά με δύο Ευρωπαϊκά Κέντρα Αριστείας διεθνούς εμβέλειας: το Κέντρο για τη Μεσαιωνική Λογοτεχνία του Πανεπιστημίου της Νοτίου Δανίας (SDU) και το Κέντρο για Μεσαιωνικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Bamberg (UNI BA) στη Γερμανία. Tο δίκτυο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μεσαιωνικών τεχνών (εικαστικών, του λόγου και της αναπαράστασης) και τελετουργιών και τις σύγχρονές τους επιδράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΝetMAR, καθώς και για το τελικό του συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημή του ιστοσελίδα https://www.ucy.ac.cy/netmar/. Για εγγραφή στο συνέδριο ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://forms.office.com/e/nwtxjkYFd1.

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ:

https://www.ucy.ac.cy/netmar/wp-content/uploads/sites/173/2023/11/NETMAR-PROGRAMME.pdf

Για τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, κάντε κλικ εδώ: https://fb.me/e/1lLFJtgd6

Για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του NetMAR, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/netmar.cy/

https://twitter.com/UCY_NetMAR

Για τον σύνδεσμο ζωντανής αναμετάδοσης, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IxGB3_DATic




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










625