Υποδομές για μια συμπεριληπτική κοινωνία - Σχεδιάζοντας για άτομα με αναπηρία


Τ

Σκοπός της συζήτησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, 18:00 στην Αίθουσα 010 του κτηρίου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, είναι να αναδειχτούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και που οφείλονται στην πολιτική υποδομή. Συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν θεσμικά ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο οποίος θα δώσει την πλήρη εικόνα του επιπέδου της πολιτικής υποδομής (κτιριακής και συγκοινωνιακής) για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και προγραμματίζονται για την βελτίωση των συνθηκών της συγκεκριμένης ομάδας των συμπολιτών μας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων θα τοποθετηθεί με εισήγηση ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες από την πλευρά των ατόμων με αναπηρίες και που χρήζουν προγραμματισμού και αντιμετώπισης, ενώ επιπλέον στοιχεία και απόψεις θα προσφέρουν οι κκ. Ραφαέλα Μιλτιάδου, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας και Μυρτώ Σκουρουπάθη, Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία ο Δρ Λουκάς Δημητρίου, Επίκ. Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα σχολιάσει τις προσφερθείσες παρουσιάσεις και θα κάνει αναφορά στις διεθνείς πρακτικές στα συστήματα μεταφοράς ατόμων με αναπηρίες. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμβάλουν στη συζήτηση με παρεμβάσεις τους και ερωτήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εισαγωγή:

Καθηγήτρια Μαρίνα Νεοφύτου, Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χαιρετισμοί:

Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου

κ. Αλέξης Βαφεάδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Τοποθετήσεις-Παρεμβάσεις:

 κ. Χριστάκης Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων

 κ. Ραφαέλα Μιλτιάδου, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας

κ. Μυρτώ Σκουρουπάθη, Μηχανικός Περιβάλλοντος

κ. Ανδρέας Θεοδότου, Α' Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης:

Σχολιάζει και συντονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής Συγκοινωνιακής Μηχανικής Λουκάς Δημητρίου, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Θα ακολουθήσει δεξίωση

* Θα υπάρχει διερμηνεία στην Κυπριακή νοηματική γλώσσα. Συνολική διάρκεια εκδήλωσης: 75’

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










375