Έναρξη του 4ου κύκλου διαλέξεων του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου


«Θετικότερη λεκτική επικοινωνία στην καθημερινότητα»

Ο νέος κύκλος των διαλέξεων του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής θα αρχίσει με τη διάλεξη του Σώτου Βοσκαρίδη, Συνεργαζόμενου Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και Προέδρου του Συνδέσμου Γελοιογράφων Κύπρου «ΓΕΛ.Α.».

Η εναρκτήρια διάλεξη θα λάβει χώρα την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023, στις 7:00 μ.μ., στην οποία ο Δρ Βοσκαρίδης θα αναπτύξει το θέμα: «Θετικότερη λεκτική επικοινωνία στην καθημερινότητα». Η θετική λεκτική επικοινωνία πραγματοποιείται όταν γίνεται με τη χρήση κατάλληλων λέξεων και προτάσεων, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Αυτό όμως σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, αποτελεί μόνο το 5% στην περίπτωση της λεκτικής επικοινωνίας. Το υπόλοιπο 95% έχει σχέση με το χρώμα, τον τόνο, τον ρυθμό και τις παύσεις της φωνής (40%) και με τη γλώσσα του σώματος, κυρίως τη γλώσσα του προσώπου (55%). Αν θεωρηθεί ότι η επικοινωνία στην καθημερινότητα, γίνεται - όσο εξαρτάται από τους συμβαλλόμενους - με ευγένεια στηριζόμενη στην αγάπη, στην ανοχή, στην κατανόηση, στον σεβασμό, στην ενσυναίσθηση, στη γνώση και άλλα και ότι, επιπλέον, το 95% της διαδικασίας είναι δεδομένο, μήπως το υπόλοιπο 5%, δηλαδή η επιλογή των λέξεων και των προτάσεων, χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, περισσότερη προσοχή και επιμέλεια ούτως ώστε η λεκτική επικοινωνία να γίνεται θετικότερη; Συντονιστής της εν λόγω διάλεξης θα είναι ο Δρ Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής.

Οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω του καναλιού του ΡΙΚ στο YouTube στον σύνδεσμο https://bit.ly/3eaAvf2, ενώ στη συνέχεια θα είναι δυνατή η παρακολούθησή τους μέσω της  ιστοσελίδας του ΡΙΚ στον σύνδεσμο http://cybc.com.cy/audio-on-demand/. Όλες οι διαλέξεις του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου πραγματοποιούνται στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στην Κοινότητα Επισκοπειού και είναι ανοικτές για το κοινό.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα όλων των διαλέξεων μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/events/free-universities/. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να εξασφαλίσετε από το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τηλέφωνο 22894347.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










318