Παγκόσμιο Συνέδριο του Συνδέσμου Πλαισιοθετημένων Συμπεριφορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου του ACBS 2023 στην Πανεπιστημιούπολη από τις  26-28 Ιουλίου 2023. Η παρακολούθηση του συνεδρίου αποτελεί ευκαιρία για εμπλουτισμό των ερευνητικών και κλινικών γνώσεων των συμμετεχόντων όπως και ευκαιρία γνωριμίας/ δικτύωσης με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ο οργανισμός ACBS ιδρύθηκε το 2005 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο τη συγκέντρωση ερευνητικών και κλινικών επαγγελματιών (πάνω από +10.000 μέλη), με κοινό ενδιαφέρον στις νεότερες πλαισιοθετημένες συμπεριφορικές θεραπείες, όπως η Θεραπεία Αποδοχής & Δέσμευσης (ΘΑΔ) και η Θεωρία των Συσχετιστικών Πλαισίων. Ο όρος «πλαισιοθετημένος» περιλαμβάνει τη μελέτη των μη ελεγχόμενων ερεθισμάτων στο περιβάλλον που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, όπως οι σκέψεις, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα. Στη βάση αυτή, οι πλαισιοθετημένες συμπεριφορικές επιστήμες χρησιμοποιούν βασικές αρχές και διαδικασίες έρευνας και κλινικής πράξης, αναλύοντας τη συμπεριφορά, όπως αυτή δρα σε διαφορετικά πλαίσια. Ο οργανισμός εστιάζεται στη βελτίωση όλων των πλευρών της ανθρώπινης ζωής και στην ανακούφιση του ψυχικού πόνου, μέσα από μια ευρεία ερευνητική ατζέντα.

Το παγκόσμιο συνέδριο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του οργανισμού και διεξάγεται σε διαφορετική ήπειρο κάθε χρόνο, με συνδιοργάνωση από τα 45 τοπικά συμβούλια και/ή τις 40 ομάδες ειδικών θεμάτων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνονται κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η ημέρα συνάντησης όλων των τοπικών ομάδων του ACBS,  το πάρτι ολοκλήρωσης του συνεδρίου (κατά την τελευταία βραδιά του συνεδρίου), ένα επίσημο γεύμα και παράλληλες κοινωνικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από ομάδες, ερευνητικά εργαστήρια και άλλους φορείς. Με την εγγραφή δίνεται υλικό του συνεδρίου και βεβαίωση παρακολούθησης, όλες δε τις ημέρες του συνεδρίου προσφέρονται καφές και μεσημεριανό γεύμα.

Η γενική ιστοσελίδα του συνέδριου με πλήθος πληροφορίων βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: ACBSWorldConference, Nicosia, Cyprus




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










421