Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε εξειδικευμένη αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Δημόσιες Συμβάσεις


Παρουσίαση καλών πρακτικών για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών δημόσιων συμβάσεων του Υπουργείου Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης

Οι καλές πρακτικές που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα δημοσίων συμβάσεων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια Εξειδικευμένης Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) TAIEX* για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών δημόσιων συμβάσεων του Υπουργείου Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης.  Η Αποστολή πραγματοποιήθηκε στο Σαράγιεβο από τις 5-7 Ιουνίου 2023 και σε αυτήν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε ο  κ. Δώρος Θεοδώρου, MCIPS, Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Προσφορών και Οικονομικών, μετά από πρόσκληση που έλαβε από την ΕΕ, ως ειδικός σε θέματα δημοσίων συμβάσεων.  

Κατά τη διάρκεια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Αποστολής, και τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κυβερνητικοί  αξιωματούχοι, ειδικοί και ενδιαφερόμενοι φορείς, ο κ. Θεοδώρου παρουσίασε δυο διαλέξεις με θέμα The keys to developing an effective procurement strategy - Six key focus areas,  βάσει των  βέλτιστων πρακτικών του Chartered Institute of Procurement and Supply.  Παράλληλα, είχε την ευκαιρία, μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, να προσφέρει καθοδήγηση ως προς τη δημιουργία υποδομών σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης στην υπό ένταξη χώρα.  

*Το TAIEX είναι το μέσο τεχνικής βοήθειας και ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το TAIEX στηρίζει τις δημόσιες διοικήσεις όσον αφορά την προσέγγιση, την εφαρμογή και την επιβολή της νομοθεσίας της ΕΕ, καθώς και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες και παρέχει την κατάλληλη εξατομικευμένη εμπειρογνωμοσύνη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1306