Το Πανεπ. Κύπρου στα κορυφαία 25% των πανεπιστημίων παγκοσμίως - Άνοδος 105 θέσεων


Στην κατάταξη QS World University Rankings 2024

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου περιλαμβάνεται για τέταρτη διαδοχική χρονιά ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη QS World University Rankings, καταλαμβάνοντας την 368η θέση.  Η επίδοση αυτή βελτιώνει την κατάταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά 105 θέσεις, και πλέον περιλαμβάνεται στα κορυφαία 25% των πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Για το έτος 2024, ο Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, κατατάσσει τα 1.503 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο ενώ φέτος αξιολογήθηκαν περίπου 3.000 πανεπιστήμια από 104 χώρες. Για τις κατατάξεις της QS λαμβάνονται στοιχεία επιστημονικών δημοσιεύσεων από βιβλιογραφική βάση που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές/τριες και ερευνητές/τριες των αξιολογούμενων πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με την άποψη περισσότερων από 600.000 διευθυντών/τριών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000.000 ακαδημαϊκών.

O Οργανισμός QS World Rankings / Top Universities (http://www.topuniversities.com/) είναι ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση.

Η έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων QS World University Rankings δημοσιεύεται κάθε χρόνο και θεωρείται ως μια από τις 3 πιο αναγνωρίσιμες λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, μαζί με την κατάταξη «Academic Ranking of World Universities» και το Times Higher Education World University Rankings, στις οποίες επίσης συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Πληροφορίες: QS World University Rankings 2024: Top Global Universities | Top Universities




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5937