1η Θερινή Μουσική Ακαδημία για τα Μουσικά Ταλέντα του Παν. Κύπρου


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του την 1η Θερινή Μουσική Ακαδημία για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του προγράμματος στην κοινότητα Πάνω Παναγιάς, από τις 3-8 Ιουλίου 2023.

Η πραγματοποίηση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Προγράμματος γίνεται με χορηγία και πλήρη υποστήριξη του νεοσύστατου Ιδρύματος Πολιτισμού Αντζουλή, με το οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει προσεχώς σε υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για ανάληψη κοινών δράσεων που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Στόχος της Θερινής Ακαδημίας είναι να προσφέρει την ευκαιρία και τον χρόνο στα παιδιά, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, να εμβαθύνουν στην τέχνη των εγχόρδων οργάνων και να συνδεθούν μεταξύ τους, μέσα από σύνολο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων.   

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα (Master class), δοκιμές μουσικών συνόλων (με έμφαση στη μουσική δωματίου), προετοιμασία ρεπερτορίου, παρακολούθηση και παροχή  κατευθύνσεων για αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου μελέτης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας του Προγράμματος με καθηγητές και σολίστ εγνωσμένου κύρους, θα φιλοξενηθεί ο βιολονίστας Απόλλωνας Γραμματικόπουλος, καθηγητής και κορυφαίος Α’ στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ένα γεγονός σημαντικής καλλιιτεχνικής αξίας, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τόσο σε τεχνικές, όσο και στυλιστικές πτυχές της βιολιστικής τέχνης και της μουσικής δωματίου. 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος με τη Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΥΠΑΝ, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στο ΚΠΕ Παναγιάς και θα συμμετέχουν σε δράσεις για το περιβάλλον υπό την επίβλεψη καταρτισμένων επιστημόνων και εκπαιδευτών του κέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μουσικών Ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του στο Facebook (Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων ΠΚ) καθώς και στο τηλέφωνο 22893045.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4189