Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπησης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Ωκεανογραφικό Κέντρο και το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, θα διοργανώσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπησης από τις 3-14/07/2023, για 10 ημέρες και συνολικά 80 διδακτικές ώρες.

Η παρατήρηση της Γης από το διάστημα με χρήση δορυφόρων αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τη μελέτη του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Ο όρος δορυφορική τηλεπισκόπηση αφορά τη διαδικασία λήψης πληροφοριών από δορυφόρους και έχει τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών, παγκόσμιων και ενημερωμένων δεδομένων ακριβείας σε πραγματικό χρόνο και με χαμηλό κόστος. Ωστόσο, για την ανάλυση δορυφορικών δεδομένων απαιτείται εξειδικευμένη εκπαίδευση, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Η διοργάνωση του προγράμματος στην Κύπρο αναμένεται ότι θα προσελκύσει επιστήμονες από την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την Ευρώπη και θα βάλει την Κύπρο στον χάρτη της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσδίδοντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τον χαρακτήρα κέντρου αριστείας στον τομέα αυτόν.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της δορυφορικής τηλεπισκόπησης, απευθύνεται σε ωκεανογράφους και άλλους ερευνητές των επιστημών της θάλασσας, αλλά και ευρύτερα σε απόφοιτους οικολογικών και περιβαλλοντικών σπουδών. Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται εμπειρία στην ανάλυση δορυφορικών δεδομένων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο, “Satellite remote sensing training program” θα διδάξει ο Δρ Bruce Monger από το Πανεπιστήμιο Cornell, ο οποίος έχει εμπειρία 20 χρόνων στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Ο καταξιωμένος Καθηγητής έχει διδάξει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εκτός από το Cornell, στην Αργεντινή, την Ταϊλάνδη και τα νησιά Φίτζι.

Δηλώσεις θα γίνονται δεχτές μέχρι τις 26 Μαΐου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ocean@ucy.ac.cy  

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα:  https://oceanography.ucy.ac.cy/remotesensing/  

Άτομο επικοινωνίας: Δρ Μόνικα Δημητρίου, Ερευνήτρια Βιολογικής Ωκεανογραφίας στο Κέντρο Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ε: demetriou.monica@ucy.ac.cy, Τ: 22893940.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










365