Πανεπιστήμιο Frederick: Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων


Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιεί Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Έμπνευση, καθοδήγηση και ενδυνάμωση: Συγκλίσεις στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων» στις 12 και 13 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρίσκονται οι σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις στα γνωστικά πεδία της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ειδικότερα, το Συνέδριο επιδιώκει μια γόνιμη αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ μελών της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας στα δύο αυτά γνωστικά πεδία και σε επιμέρους θεματικές όπως η δια βίου μάθηση και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση, τα διαδικτυακά/ψηφιακά περιβάλλοντα μάθησης, οι εκπαιδευτικές τεχνικές, η λήψη αποφάσεων σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κ.ά.

«Σε μια εποχή συνεχών προκλήσεων και αλλαγών, υπάρχει η -μεγαλύτερη από ποτέ- απαίτηση για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και η επιβεβλημένη ανάγκη για κατάλληλη προετοιμασία των διοικητικών στελεχών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στον εκπαιδευτικό τομέα. Επιπλέον, η δια βίου μάθηση αποτελεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα καθώς συνδέεται απόλυτα με την ποιότητα της Παιδείας σε κάθε κοινωνία. Τα μέσα και οι μέθοδοι παροχής της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του Συνεδρίου», αναφέρει ο Δρ Μάνος Παυλάκης, Επίκουρος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής, Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκηση και Ηγεσία Σχολικών Μονάδων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick, και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Κεντρικοί ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι ο Καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, Καθηγητής Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής με εξειδίκευση στα γνωστικά πεδία της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που διδάσκουν/συντονίζουν δύο σχετικά μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ηγεσία και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων, στελέχη της εκπαίδευσης (Διευθύντριες/ές-Υποδιευθύντριες/ές), στελέχη Εκπαιδευτικών Οργανισμών, Υπεύθυνες/ους Εκπαίδευσης ή Στελέχη Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) σε οργανισμούς, ερευνήτριες/ές που ενδιαφέρονται για σχετικά θέματα, μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες και υποψήφιους/ες διδάκτορες με σχετικά ενδιαφέροντα. 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΕΔΥ/ΔΒΜΕΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης, της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του Επιστημονικού Περιοδικού Εκπ@ιδευτικός Κύκλος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το κόστος και τη δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, εδώ.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










442