Διοργάνωση Ημερίδας: Διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά… Λεξιλόγιο-Γραμματική-Συντακτικό: Κειμενοκεντρική Προσέγγιση


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Διοργάνωση Ημερίδας με τίτλο «Διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά… Λεξιλόγιο-Γραμματική-Συντακτικό: Κειμενοκεντρική Προσέγγιση»

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά… Λεξιλόγιο – Γραμματική - Συντακτικό: Κειμενοκεντρική προσέγγιση». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, από τις 08:30 μέχρι τις 13:30, στο Λύκειο Αρχιεπ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης, στη Λευκωσία.

Οι εργασίες της Ημερίδας αφορούν εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης της ειδικότητας των Φιλολόγων και στοχεύουν στην παρουσίαση τρόπων προσέγγισης, μεθόδων και τεχνικών κειμενοκεντρικής διδασκαλίας του λεξιλογίου, της γραμματικής και του συντακτικού των Αρχαίων Ελληνικών.

Οι εισηγήσεις στην ολομέλεια θα γίνουν από τον Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα Γεώργιο Ξενή, τον Επίκουρο Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου και την Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Δρα Καλλιόπη Χριστοφόρου Πούγιουρου. Επίσης, στο πλαίσιο της Ημερίδας θα διεξαχθούν και εργαστήρια. Το Πρόγραμμα της Ημερίδας επισυνάπτεται.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εγγραφούν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy) στην κατηγορία «Ημερίδες-Συνέδρια», από τη Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι, για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων. Σχετικές οδηγίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου («Διαχείριση προφίλ»: https://myprofile.pi.ac.cy/).

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Διαδικτυακό Περιβάλλον Εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy, στον σύνδεσμο «Αρχείο Δηλώσεων».

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους/τις Φιλολόγους του σχολείου σας.

Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                      Δρ Έλενα Χατζηκακού
Διευθυντής                                             Αναπλ. Διευθύντρια
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης                 Παιδαγωγικού Ινστιτούτου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










984