Εκδήλωση έναρξης της πιλοτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού έργου Learning from the Extremes


Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ως ο Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου Learning from the Extremes (LfE) διοργάνωσε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκδήλωση έναρξης της πιλοτικής εφαρμογής του Έργου στην Κύπρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, από τις 9:00 μέχρι τις 12:00, στην Πανεπιστημιούπολη, Κτίριο Συμβουλίου. – Συγκλήτου «Αναστάσιος Λεβέντης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές/μαθήτριες από τα πέντε πιλοτικά σχολεία που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου στην Κύπρο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, κοινοτικές αρχές και συνεργαζόμενοι φορείς των πέντε σχολείων. Στόχος της Εκδήλωσης ήταν η επίσημη έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής που θα διαρκέσει 12 μήνες (1/12/2022-31/11/2023) και η παρουσίαση των προτάσεων που έχουν τύχει αξιολόγησης και έγκρισης. από 13 συνολικά αιτήσεις Κυπριακών Δημόσιων σχολείων, για οικονομική ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 80.000 ευρώ για σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση του ψηφιακού τους αναπτυξιακού προγράμματος προς όφελος εκπαιδευτικών και μαθητών όπως επίσης και για να καταστούν κέντρα μάθησης και καινοτομίας για τις αγροτικές – απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες ανήκουν.

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσιάσεις από την κ. Θεοδώρα Κακουρή, Συντονίστρια της Ομάδας Έργου του ΠΙ, Εθνικού συντονιστή του έργου στην Κύπρο, με θέμα «Το πλαίσιο του Ευρ. Έργου Learning from the Extremes και η πιλοτική του εφαρμογή στην Κύπρο» , την κ. Χριστιάνα Χριστοφόρου , διευθύνουσα του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου-Τσακίστρας με θέμα πρότασης

«Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης στην Ορεινή Περιοχή Τροόδους για ΟΛΟΥΣ», την εκπαιδευτικό κ. Αγγέλα Χρυσοστόμου και μαθήτριες της Ε' και Στ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς με θέμα « Ειρηνική συνύπαρξη στην κοινότητα Ποταμιάς με αξιοποίηση Ψηφιακών Τεχνολογιών», τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας, κ. Ειρήνη Χρίστου και τον Δρ Αντώνη Λαζάρου με θέμα πρότασης «Σπάζοντας την τάξη-κάψουλα: Η Σεισμολογία και ο Προγραμματισμός ως οχήματα συμμετοχικότητας και δια βίου μάθησης», τον ΒΔ του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγ. Βαρβάρας, κ. Θεοχάρη Χαραλάμπους με θέμα πρότασης «Ψηφιακό Πολιτισμικό Μουσείο» και τον ΒΔ του Λυκείου Σολέας, κ. Νικόλαο Ζάγγουλο με θέμα πρότασης «Η Εικονική και η Επαυξηµένη Πραγµατικότητα (Virtual and Augmented Reality) στη διδακτική πράξη».

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο κ. Ζαχαρία Ζαχαρία, Καθηγητής Διδακτικής Φυσικών Επιστημών στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου που συμμετέχει ως Εταίρος στο Learning from the Extremes, ο Δρ Ιωάννη Αντωνίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Ελλάδος (ΙΕΠ) διαβάστηκε χαιρετισμός του κ. Πρόδρομου Προδρόμου , Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας από την από την Αν. Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Έλενα Χατζηκακού. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένοι χαιρετισμοί από τους εταίρους του Έργου (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Φιλλανδία).

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και έκθεση αφίσας των πιλοτικών σχολείων όπως επίσης και έκθεση εκπαιδευτικού εξοπλισμού από τις εταιρείες Hellenic Enterprises, Bionic, MuliLearn και Engino.

Περισσότερες πληροφορίες για τo Learning from the Extremes υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Έργου

https://learningfromtheextremes.eu/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










499