Εκδήλωση παρουσίασης του Παραμυθιού για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο


  «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου»

 Σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Παγκύπρια Σχολή Γονέων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), παρουσιάστηκε, το βράδυ τηςΠαρασκευής, 3 Ιουνίου 2022, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, το εκπαιδευτικό παραμύθι «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα, στην παρουσία βουλευτών, στελεχών της εκπαίδευσης, εκπροσώπων συναφών φορέων και οργανισμών, συνομοσπονδιών γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι, «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου» εκδόθηκε από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων, με την υποστήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, του ΥΠΠΑΝ, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYberSafety, και παραχωρήθηκε δωρεάν, τον Σεπτέμβριο του 2021, σε όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης των Δημοτικών μας Σχολείων, παγκύπρια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, εστιάζοντας στην καθοριστική συμβολή του παραμυθιού και του συνοδευτικού τετραδίου δημιουργικών δραστηριοτήτων, αναφορικά με την στρατηγική της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης, για προστασία και παροχή δεξιοτήτων και εφοδίων για δημιουργική, ασφαλή και αποτελεσματική αξιοποίηση του διαδικτυακού κόσμου, από τα μικρά παιδιά. Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, κ. Λοΐζος Γιάσουμας, καλωσορίζοντας τους/τις παρευρισκόμενους/ες, τόνισε την επίτευξη των στόχων της έκδοσης του παραμυθιού και της δωρεάν προσφοράς του σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Στον δικό της χαιρετισμό, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, επικεντρώθηκε στην ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων μας, σε θέματα ασφαλούς και δημιουργικής αξιοποίησης των ψηφιακών και των διαδικτυακών τεχνολογιών. Για τον λόγο αυτό, βεβαίωσε όλους και όλες ότι η πλειάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο, θα συνεχιστούν. 

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση εξαιρετικές κρίθηκαν οι παρεμβάσεις του Επίτροπου του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Σεντώνα και της Πρώτης Λειτουργού Εκπαίδευσης, δρος Ειρήνη Χατζηλουκά - Μαυρή, που παρουσίασαν με τον δικό τους εναλλακτικό και δημιουργικό τρόπο το παραμύθι.

Ακολούθησε αντιφώνηση της συγγραφέως, κ. Παναγιώτας Χατζηττοφή, η οποία, αφού συζήτησε τα εναύσματα και το πλαίσιο δημιουργίας και συγγραφής του παραμυθιού, παρουσίασε, σε συντομία, δράσεις και πρακτικές που πλαισίωσαν την αξιοποίηση του παραμυθιού από διάφορες σχολικές μονάδες, στην Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Έργου του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου-CYbersafety και άλλων προγραμμάτων και δράσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Παράλληλα, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την παρουσίαση της εκπαιδευτικής αξιοποίησης του παραμυθιού από τη Βοηθό Διευθύντρια, κυρία Αγάθη Ελευθερίου-Αντωνίου, του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου Γ΄, και την εκπαιδευτικό, κυρία Νικολέττα Κουντούρη, του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού (ΚΑ) και των απόψεων των μαθητών και μαθητριών τους, για το παραμύθι και τα μηνύματά του. Την εκδήλωση κόσμησαν, με τη θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄1 τάξης, του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΚΣτ′- Παναγίας Τριχερούσας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους, κ. Γεωργίας Δημητρίου και με την υποστήριξη της διευθύντριας, κ. Νίκης Μικελλίδου, δραματοποιώντας το παραμύθι και ζωντανεύοντας τους ήρωες και την αφηγηματική πλοκή του παραμυθιού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










714