ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Συμβασιούχοι, 80 περίπου Αντικαταστάτες συνάδελφοι με έγκριση της Βουλής


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει ότι «με την προχθεσινή έγκριση του τροποποιητικού νομοσχεδίου από την Βουλή των Αντιπροσώπων, ένας αριθμός 80 περίπου συναδέλφων (στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση), που κλήθηκαν τον Σεπτέμβριο να υπηρετήσουν στα σχολεία ως Αντικαταστάτες, αλλάζουν καθεστώς και είναι  πλέον Συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί».

Συνεχίζοντας σημειώνει:

«Ως Παράταξη, δεν ασχοληθήκαμε με τους ψιθύρους που κάποιοι διέδιδαν εσκεμμένα ότι δήθεν οι    συνάδελφοι θα έμεναν ξεκρέμαστοι, προκαλώντας έτσι αχρείαστη αναστάτωση και αγωνία στους επηρεαζόμενους συναδέλφους μας. Ούτε θα σχολιάσουμε την προσπάθεια ορισμένων να παρουσιαστούν στο τέλος της όλης επίπονης προσπάθειας (που για την ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ           ξεκίνησε από τις αρχές Σεπτεμβρίου), ως οι δήθεν επιλυτές του προβλήματος.

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ουσία και κυρίως στο γεγονός ότι, παρά την όποια καθυστέρηση που υπήρξε, το συγκεκριμένο ζήτημα επιλύθηκε οριστικά. Παράλληλα, ελέγξαμε και  επιβεβαιώσαμε τη συμπερίληψη των επιπλέον αυτών συμβάσεων στον προϋπολογισμό του 2016, ώστε να μην υπάρξει επανάληψη του ιδίου σκηνικού την επόμενη σχολική χρονιά.

Επιπρόσθετα, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που εργάστηκαν υπό το συγκεκριμένο καθεστώς, εργάστηκαν αρκετά πιο μακριά από την έδρα τους παρά από ότι αν εργάζονται με συνηθισμένη αντικατάσταση, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έθεσε και το  θέμα αναδρομικής ισχύς των μονάδων μετάθεσης τους στην ΕΕΥ από το Σεπτέμβριο του 2015.

Πέραν από τα πιο πάνω, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα μελετήσει και τυχόν άλλες επιπτώσεις που προέκυψαν από το μη διορισμό των συγκεκριμένων συναδέλφων με σύμβαση από την αρχή της σχολικής χρονιάς και θα καταθέσει ιδέες και προτάσεις για αντιμετώπισή τους.

Εκ καθήκοντος, το συνδικαλιστικό κίνημα των δασκάλων ενήργησε μεθοδικά και σε αυτό το ζήτημα. Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συνεχίζει, σε όλα τα επίπεδα, να αγωνίζεται και να διεκδικεί για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικών εκπαιδευτικών. Αυτή είναι η υποχρέωση και η διαχρονική υπόσχεσή μας στον διδασκαλικό κόσμο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










129