ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Νομική και ηθική η υποχρέωση του ΥΠΠ η αναγνώριση των αορίστου χρόνου εκτάκτων


Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, με ανακοίνωσή της, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να χειριστεί κατά προτεραιότητα το θέμα που προκύπτει με τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας, είτε από τη θέση του αντικαταστάτη, είτε από τη θέση του συμβασιούχου και αιτούνται την αναγνώρισή τους ως αορίστου χρόνου έκτακτοι εκπαιδευτικοί.

«Ως Παράταξη, σημειώνουμε τις δύο πτυχές του θέματος. Η πρώτη αφορά το νομικό ζήτημα που προκύπτει καθώς νομικές γνωματεύσεις και υποδείξεις, καθιστούν υποχρέωση την υιοθέτηση του καθεστώτος των συναδέλφων. Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν είχαμε επισημάνει πως η νομική οδός θα έδινε την τελική λύση στο πρόβλημα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το δίκαιο αίτημα των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών έχει ικανοποιηθεί.

Η ηθική πτυχή του θέματος αφορά την ανάγκη για άρση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος και δικαιούνται τον απαιτούμενο σεβασμό και αναγνώριση. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς αποκατάσταση αυτής της αδικίας, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και στρέβλωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει, όποτε κριθεί αναγκαίο, μέχρι την τελική διευθέτηση του ζητήματος».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










108